https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων σήμερα στην Αθήνα – «Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε με τη δουλειά μας και τις περικόψατε»

Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων σήμερα στην Αθήνα – «Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε με τη δουλειά μας και τις περικόψατε»

Στα Προπύλαια στις 11 π.μ. και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου — Διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις και όχι ψίχουλα κοροϊδίας — οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν: «να μη λείψει κανένας»

Σε πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, σήμερα στις 11 π.μ. στα Προπύλαια, και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου προχωρούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλώντας «να μη λείψει κανένας».

Όπως ενημερώνουν, «η συγκέντρωση με πορεία θα κατευθυνθεί προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει ζητηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον κ. Πρωθυπουργό».

Οι συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις τους και επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτοντας τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Ειδικότερα, απαιτούν: Να δοθούν τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ. Άμεση έκδοση συντάξεων. Να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να αποδοθούν οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αναλυτικά στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας, για μια ακόμη φορά στην Αθήνα, την Παρασκευή 24/6/22 στα Προπύλαια ώρα 11 π.μ.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Ο δρόμος του αγώνα είναι η μοναδική μας δύναμη, δυνατότητα και ελπίδα, για να αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Να μη λείψει κανένας και καμιά, η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας και του λαού τσακίζεται.

Για μια ακόμη φορά να βροντοφωνάξουμε μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο με όλη μας τη δύναμη:

Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε, μαζί και με τη 13η και 14η σύνταξη, που τις πληρώσαμε με τη δουλειά μας και τις περικόψατε. Όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Να δοθούν τώρα αυξήσεις που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και όχι το 2023, σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Οι κατώτερες συντάξεις φθάνουν να καλύψουν το 15ήμερο και οι μεγαλύτερες τις 22 ημέρες τον μήνα.
Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε, απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε από καμιά κυβέρνηση και απαιτούμε από τον πρωθυπουργό να δεχτεί την αντιπροσωπεία μας.

Χορτάσαμε από ψέματα και υποσχέσεις από όλες τις κυβερνήσεις. Χορτάσαμε τα παιγνίδια, ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλον, για να συνεχίζουν την ίδια αντισυνταξιουχική – αντιλαϊκή πορεία αφήνοντάς μας με πενιχρές συντάξεις, χωρίς γιατρούς, νοσοκομεία, φάρμακα. Χορτάσαμε τους “καυγάδες σας” για να διαμορφώνετε εντάσεις ανάμεσα στον λαό για τις ψήφους στις εκλογές και για να συνεχίζετε τις καταστροφικές σας πολιτικές.

Κατεβαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο του αγώνα και απαιτούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Συνεχίζουμε σταθερά σε αυτόν τον μονόδρομο γιατί μέσα από τη δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά – αντισυνταξιουχικά μέτρα. Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο με μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή που ζούμε.

Να μη λείψει κανένας από την πανελλαδική συγκέντρωση στις 24/6/22 ώρα 11 π.μ. στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και ο Σύνδεσμος Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων, με προσυγκέντρωση για τους συνταξιούχους του ταμείου στα παλιά γραφεία του ταμείου, Ευπόλιδος 12, στις 10.30 π.μ.

Από 902.gr

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: