Δε θα εφαρμόσει διάταξη του ΥΠΟΙΚ που αφορά πλειστηριασμούς από Δήμους για χρέη από 500 ευρώ, δήλωσε ο Πελετίδης

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκινάνε από την Πρωτομαγιά όπως φαίνεται και για τους Δήμους, οι οποίοι καλούνται να παίρνουν αναγκαστικά μέτρα σε βάρος οφειλετών ακόμα και για χρέη 500 ευρώ.

Όπως διαβάζουμε, το θέμα απασχολεί αρκετούς δημάρχους, οι οποίοι αναζητούν πολιτική διαχείριση του ζητήματος ώστε να πάρουν αρκετά σπίτια χωρίς να χάσουν τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την επόμενη χρονιά.

Παρόλα αυτά, το θέμα φαίνεται πως δεν απασχόλησε καθόλου το πρώτο κοινό συνέδριο Περιφερειαρχών και Δημάρχων. Αντίθετα αυτό που μονοπώλησε τη συζήτηση, απ’ όσο τουλάχιστον βλέπουμε στο πρόγραμμα του συνεδρίου και σε δημοσιεύματα του Τύπου, ήταν η απλή αναλογική και ο τρόπος με τον οποίο θα μοιράζονται οι ψήφοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο περιθώριο του συνεδρίου μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των πλειστηριασμών:

Από 1η Μαΐου οι δήμοι καλούνται, όπως το Δημόσιο και οι τράπεζες, να εφαρμόζουν αναγκαστικά μέτρα σε όποιον χρωστά πάνω από 500 ευρώ. Αναγκαστικά μέτρα είναι και οι πλειστηριασμοί. Τι θα κάνουν, λοιπόν, οι δήμοι από την 1η Μαΐου;

Εμείς, στο δημοτικό μας συμβούλιο, θα αποφασίσουμε να απαλλάξουμε όσους χρωστούν και είναι χαμηλού εισοδήματος. Σε άλλους θα αναστείλουμε την πληρωμή και σε άλλους θα κάνουμε διευκολύνσεις με πάρα πολλές δόσεις.

Όμως το θέμα αυτό δεν μπήκε στη συζήτηση. Ό,τι ακουμπά τον λαό και σε λίγες ημέρες θα το έχει μπροστά του, δεν ακουμπά το συνέδριο μας.

Ελπίζουμε πως το θέμα των πλειστηριασμών να απασχολήσει τους τοπικούς άρχοντες, έστω στο επόμενο συνέδριο που θα γίνει του χρόνου πάλι.

spasmenoparathyro

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Δε θα εφαρμόσει διάταξη του ΥΠΟΙΚ που αφορά πλειστηριασμούς από Δήμους για χρέη από 500 ευρώ, δήλωσε ο Πελετίδης"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up