https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Προς ακροδεξιούς λαϊκιστές της κυβερνήσεως: Στα μαγαζιά δεν χρησιμοποιούν όλοι το ίδιο κουτάλι

Προς ακροδεξιούς λαϊκιστές της κυβερνήσεως: Στα μαγαζιά δεν χρησιμοποιούν όλοι το ίδιο κουτάλι

Η επικίνδυνη εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος και το (επαναλαμβανόμενο) «κανάκεμα» της εκκλησίας….
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

Βγήκαν στην «πρώτη γραμμή» υπεράσπισης των κυβερνητικών μέτρων, που «κανακεύουν» πάλι την εκκλησία για πελατειακούς λόγους, δύο εκλεκτοί (και ακροδεξιοί) υπουργοί της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για τους συνοδοιπόρους από τα παλιά (από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη), Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του (επίσης ακροδεξιού) υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζονται rapid test για να μπούνε σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Από το μέτρο εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), φαρμακεία και εκκλησίες.

Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, έσπευσε σήμερα να δηλώσει: «Το να πηγαίνει κάποιος σε λατρευτικό χώρο, δεν είναι το ίδιο σαν να πηγαίνει σε ταβέρνα ή να αγοράσει παπούτσια».

Στο ίδιο κλίμα και υπουργός Αναπτύξεως, Αδ. Γεωργιάδης: «Είναι δυνατόν να λέμε στα σοβαρά πως εξομοιώνουμε την ανάγκη του πιστού για θρησκευτική λατρεία με το να κόψει τα νύχια της μια κυρία, ή να φτιάξει τα μαλλιά της, ή να πάρω εγώ ένα παντελόνι;».

«Έγινε δεκτό ότι πρέπει να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις που αφορούν τις αναγκαίες δραστηριότητες, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, κρίθηκε ότι μέσα σε αυτές πρέπει να είναι και η άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, γιατί θεωρήθηκε ότι αποτελεί βασική, αναγκαία δραστηριότητα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης.

Η επίκληση του θρησκευτικού συναισθήματος, σε μια πανδημία, για να εξαιρεθούν οι εκκλησίες από τα μέτρα δεν είναι τίποτα άλλο από επικίνδυνος λαϊκισμός, κύριοι (ακροδεξιοί) υπουργοί.

Η επιχειρηματολογία σας οδηγεί στο ανορθολογικό συμπέρασμα ότι στα μαγαζιά κολλάει ο κορωνοϊός αλλά στην εκκλησία κάνει… βόλτες απ’ έξω!

Η ένταξη της εκκλησίας στις εξαιρέσεις (μαζί με τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία) των μέτρων, με το σκεπτικό ότι είναι βασική ανάγκη, σκοντάφτει στην κοινή λογική. Αυτό, βέβαια, δεν μας κάνει εντύπωση. Το δόγμα «δεν πειράζουμε την εκκλησία» είναι μια τακτική που ασκείτε από την αρχή της πανδημίας, διότι θέλετε να τα έχετε καλά και με την ηγεσία της, αλλά και να φαίνεστε «άγιοι» άνθρωποι στους πιστούς, ώστε να το καρπώνεστε πολιτικά.

Και κάτι ακόμα, προς τους ακροδεξιούς λαϊκιστές της κυβερνήσεως: Στα μαγαζιά δεν χρησιμοποιούν όλοι το ίδιο κουτάλι.

Τι εννοούμε; Η κυβέρνηση έχει νομιμοποιήσει με τη στάση της τον σκοταδισμό της ηγεσίας της εκκλησίας, η οποία υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει με τη θεία κοινωνία (από το ίδιο κουτάλι, την ίδια λαβίδα). Η προστασία από τον κορωνοϊό (και σε επίπεδο ατομικής – κοινωνικής ευθύνης, κύριοι «άριστοι») δεν έχει να κάνει με το εάν πιστεύει κανείς ή όχι. Η ηγεσία της εκκλησίας, για να διατηρήσει το μεταφυσικό θρησκευτικό της αφήγημα επιδιώκει να τα βάλει με την κοινή λογική, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων, ανοιχτά.

Κι εσείς απλά της κάνετε «πλάτες». (Και) γι’ αυτό είστε επικίνδυνοι.

Υ.Γ: Κι επειδή το παίζετε και υπέρμαχοι της επιστήμης, όποτε σας συμφέρει (υπάρχει βέβαια και ο «δεν δεχόμαστε εντολές απ’ τους γιατρούς – Εμείς αποφασίζουμε», Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξεως) να υπενθυμίσουμε εκείνη την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) από τις 6 Μαρτίου 2020: «Όπως έχει ήδη τονιστεί η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα και τη μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς»

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: