https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Προσφυγόπουλο αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό. Οι ντόπιοι του φώναζαν «πέσε» και το βιντεοσκοπούσαν

Προσφυγόπουλο αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό. Οι ντόπιοι του φώναζαν «πέσε» και το βιντεοσκοπούσαν

Για τα παιδιά που χάθηκαν στο στοιχειωμένο δάσος στις λίμνες στο Βορρά
για τα παιδιά που χάθηκαν στου δράκου το πηγάδι στης στρίγκλας τη σπηλιά.
Σε συμμορίες με ζητιάνους σε αχυρώνες και σ’ αυλές
και σε καράβια του πελάγους με λαθρεμπόρους πειρατές.
Για τα παιδιά που τα ‘συραν στης Αφρικής τις αγορές εμπόροι και ληστές
και φοβισμένα κι ορφανά στη Σμύρνη και στη Βενετιά τα ‘πιάσαν οι φρουρές.
Διονύσης Σαββόπουλος, από «Το περιβόλι του τρελού»

Στην πόλη Schmölln της Θουριγγίας στην Γερμανία, 17χρονος πρόσφυγας από την Σομαλία πήδηξε από παράθυρο και αυτοκτόνησε ύστερα από την παρότρυνση ντόπιων οι οποίοι σύμφωνα με την neues-deutschland.de τον του φώναζαν «πήδα»!

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Βουρλιώτης

Οι γείτονες του από τα διπλανα μπαλκόνια χρησιμοποιώντας τα κινητά τους, βιντεοσκόπησαν την κτηνωδία που και αυτοί με τον τρόπο τους προκάλεσαν! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας , όταν έφτασε στον χώρο, ο ανήλικος πρόσφυγας είχε ήδη καθίσει στο περβάζι του παραθύρου στον πέμπτο όροφο του κέντρου υγείας. Όπως σημειώνει η ανακοίνωση παρόλες τις προσπάθειες και της πυροσβεστικής ο νεαρος πήδηξε και λίγη ώρα μετά υπέκυψε από τα σοβαρά τραύματα που του είχε προκαλέσει η πρόσκρουση στο έδαφος.

Το γεγονός αυτό γνωστοποιήθηκε μέσω του twitter από τον λογαριασμό του τοπικού Μέσου Ενημέρωσης MDR THURINGEN.

Το τραγικό περιστατικό συγκεκριμένα συνέβη σε ένα καταφύγιο για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που διαχειρίζεται το Meuselwitz Bildungszentrum (MBZ).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο 17χρονος Σομαλός για να φτάσει στην Γερμανία, είχε περάσει από την χώρα του, το Σουδάν, την Σαχάρα και ύστερα από την Μεσόγειο όπου χιλιάδες άνθρωποι πνίγονται!

Ο Davide Hirsch, διαχειριστής του κέντρου υγείας, είχε αναφέρει πως ο ανήλικος πρόσφυγας δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση λόγω όσων είχε περάσει.

Ο δήμαρχος της πόλης φάνηκε τρομοκρατημένος από το τραγικό περιστατικό.
Το γεγονός, ότι οι κάτοικοι της περιοχής και οι περαστικοί παρότρυναν το προσφυγόπουλο να πηδήξει από το παράθυρο, δείχνει πως ο φασισμός ως κοινωνική συμπεριφορά και πρακτική διεισδύει σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Ο φασισμός υπάρχει διάχυτος δίπλα μας και διογκώνεται σε όλη την Ευρώπη.

tweet

 

Bürgermeister entsetzt. Anwohner filmten Selbstmord eines jungen – forderten ihn auf´, aus dem Fenster zu springen

Nach der Selbsttötung eines Flüchtlings in . Bürgermeister entsetzt über Schaulustige: http://www.mdr.de/thueringen/ost-thueringen/video-56122_zc-8d326bc9_zs-764667a0.html 

Bürgermeister Schrade: Das ist unglaublich | MDR.DE

Nach dem Tod eines Flüchtlings in Schmölln ist Bürgermeister Sven Schrade entsetzt. Das Schaulustige den Selbstmordgefährdeten noch angefeuert hätten, sei unglaublich.

mdr.de

Αγνοούνται περίπου 9.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

junger-fluechtling-springt-in-den-tod-schaulustige-sollen-ihn-angefeuert-haben_pdabigteaser.jpg

Εδώ να θυμίσουμε πως τον Αύγουστο έγινε γνωστό σύμφωνα Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος στην Γερμανία πως από τις αρχές του 2016 διπλασιάστηκε ο αριθμός των προσφυγόπουλων που είχε εξαφανιστεί

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στις αρχές Ιουλίου αγνοούνταν περίπου 9.000 ασυνόδευτα παιδιά.
Η συντριπτική πλειονότητα των προσφυγόπουλων που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία και αγνοούνται είναι έφηβοι. Συγκεκριμένα χάθηκαν τα ίχνη 8.046 εφήβων ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών, 867 παιδιών κάτω των 13 ετών και 78 νέων άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (ΒΚΑ) στις περισσότερες περιπτώσεις τα αίτια για την εξαφάνιση των παιδιών δεν είναι εγκληματικής φύσεως. Η εν λόγω υπηρεσία δεν διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία ότι ανήλικοι πρόσφυγες που αγνοούνται έπεσαν θύματα εγκληματικών ενεργειών.
Το ΒΚΑ υποθέτει ότι συνήθως τα προσφυγόπουλα απομακρύνονται από τα προσφυγικά καταλύματα επειδή θέλουν να πάνε στους γονείς τους, σε συγγενείς ή σε γνωστούς που ζουν σε άλλες γερμανικές πόλεις ή σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Όταν τα παιδιά φτάνουν εκεί οι ξένες αρχές δεν ενημερώνουν τις γερμανικές. Χιλιάδες παιδιά αγνοούνται και σε ολόκληρη την Ευρώπη

alfavita.gr

Κοινοποίηση άρθρου: