https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΣΕΔΑΠ: Η μόνιμη και σταθερή δουλειά προσκρούει στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που προχωρά σε απολύσεις ΑΣΕΠιτών

ΣΕΔΑΠ: Η μόνιμη και σταθερή δουλειά προσκρούει στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που προχωρά σε απολύσεις ΑΣΕΠιτών

Συνεχίζει τον αγώνα του εναντίον των απολύσεων ο Σύλλογος Εργαζομένων Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση (α’ στις 26/1, β’ στις 29/1 και γ’ την Τετάρτη 1η Φλεβάρη και ώρα 13.30), με αίτημα την παραμονή στην εργασία των εργαζομένων που εργάζονται εδώ και 7 χρόνια στο Δήμο Αγίας Παρασκευής μέσω της διαδικασίας των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, «και κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις των “αρμοδίων” να μείνουν στο δρόμο». (σ.σ.: ο Σύλλογος θυμίζει ότι αφορά σε έναν «μικρό αριθμό εργαζομένων, που αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και εργάζονται σε λίγους δήμους, όπως στην Πετρούπολη, Αγ. Παρασκευή, τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης κ.ά»).

Όπως σημειώνει σε σχετική του ενημερωτική ανακοίνωση ο Σύλλογος:

Μέχρι τώρα ως ΣΕΔΑΠ, και σε συνεργασία με το Δήμο Πετρούπολης, έχουμε πραγματοποιήσει παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 18/5/2016, στην ΠΕΔΑ όπου και ελήφθη ομόφωνη απόφαση στήριξης στις 20/5/2016, αλλά και στην ΚΕΔΕ όπου και εκεί έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση καθώς και ψήφισμα συμπαράστασης από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ στις δουλειές τους, το οποίο και η δημοτική Αρχή δεν υλοποίησε όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, με την ενέργεια της απόλυσης στην οποία προχώρησε στις 30/9/2016.

Στην διάρκεια των κινητοποιήσεων που έγιναν στο δήμο μας (22-29/9), με αίτημα την ανάκληση της συγκεκριμένης απόλυσης, πραγματοποιήθηκαν, σε συνεργασία και με το Δήμο Πετρούπολης και την ΠΟΕ – ΟΤΑ , συνάντηση στις 26/9/2016 με τον διευθυντή του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κο Γεωργαντά, και παράσταση διαμαρτυρίας στις 29/9/2016 στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου λάβαμε για μία ακόμη φορά «διαβεβαιώσεις» ότι το ζήτημα θα επιλυθεί εντός διμήνου.

Το ζήτημα θα επιλυθεί μόνο με πολιτική λύση, επομένως, θα πρέπει άμεσα να τελειώσει θετικά για τους εργαζόμενους με ευθύνη του υπουργείου, από ό,τι απάντησε και ο ίδιος ο υπουργός Χ. Βερναρδάκης στη Βουλή, έπειτα από ερώτημα του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη.

Το δίμηνο πέρασε, οι υπουργοί διαδέχθηκαν ο ένας τον άλλο και λύση δεν δόθηκε, προβάλλοντας την αιτιολογία ότι η πρώτη προσπάθεια για να κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα απέτυχε, καθότι προσέκρουε στο άρθρο 103 του Συντάγματος.

Εμείς ως εργαζόμενοι γνωρίζουμε ένα πράγμα πολύ καλά από την ιστορία: ότι τίποτε δεν μας χαρίζεται. Η εργατική τάξη κατέκτησε όλα τα αυτονόητα δικαιώματα, μόνο με αγώνες.

Στο πλαίσιο της δράσης μας, στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και να παρακολουθούμε τις απολύσεις και των επόμενων συναδέλφων μας (14 εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς), συντονίζουμε την προσπάθεια μαζί με τα σωματεία των άλλων δήμων που έχουν εργαζόμενους στους προσωρινούς πίνακες, ώστε επιτέλους να δοθεί σύντομα λύση.

Δε συναινούμε στην εύκολη λύση της αντικατάστασης του δικαιώματος στη Μόνιμη και Σταθερή εργασία με ευέλικτες μορφές εργασίας των 2μήνων, 8μήνων, ΕΣΠΑ κ.λπ. Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα σε αυτό είναι ότι υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες των δήμων και ωφελούνται οι «θεσμοί» και το κέρδος του κεφαλαίου εις βάρος των εργαζομένων.

Πάγια θέση του ΣΕΔΑΠ είναι η Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και ταυτόχρονα να προχωρήσουν και οι προσλήψεις των εργαζομένων που βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι ανάγκες του Δήμου σε εργατικό προσωπικό είναι μεγάλες και κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Όλοι είμαστε απαραίτητοι

Για να συζητήσουμε όλο το περαιτέρω πλαίσιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων και για να επανακαθορίσουμε την στάση μας, ενόψει των εξελίξεων και των γεγονότων έως και σήμερα, αλλά και για να προσδιορίσουμε στο μέγιστο τη δυναμική μας, ώστε να αποτρέψουμε τις ενδεχόμενες απολύσεις των συναδέλφων των ΠΑΙΣΔΑΠ που καραδοκούν από μέρα σε μέρα, σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση, την τρίτη κατά σειρά, την Τετάρτη 1.2.2017 και ώρα 1,30μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να πάρουμε τις αποφάσεις μας.

 

Πηγή

Κοινοποίηση άρθρου: