Ούριος άνεμος για τη σκακιστική Ικαρία!

Κέφαλος Κοσμάς

Το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος» έχει θέσει ως προτεραιότητα τη δραστηριοποίηση σκακιστών και σκακιστριών από όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Δεν είναι κάτι εύκολο, δεδομένου ότι τα περισσότερα χρόνια η σύνδεση μεταξύ νησιών ήταν ελλειμματική έως ανύπαρκτη. Το φετινό καλοκαίρι, για πρώτη φορά, η Ικαρία συνδέεται με 17 νησιά, συνολικά με 21 λιμάνια!

Για πρώτη φορά θα διευκολυνθούν να αγωνιστούν σκακιστές και σκακίστριες από Τήλο, Σύμη, Νίσυρο, Καστελόριζο!

Για πρώτη φορά όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες συνδράμουν στη διοργάνωση, προσφέροντας έκπτωση 50% στα εισιτήρια σκακιστών και σκακιστριών.

Για πρώτη φορά η παραδοσιακή σκακιστική διοργάνωση αναμένεται να συγκεντρώσει Αιγαιοπελαγίτες από ολόκληρο σχεδόν το Αρχιπέλαγος!

Τα σκακιστικά τουρνουά «Ίκαρος» συμπλήρωσαν πέρσι 40 χρόνια αδιάλειπτης δραστηριότητας και τώρα εισέρχονται δυναμικά στη δεύτερη σαραντακονταετία!

Οι υψηλών προδιαγραφών αγώνες διεξάγονται κάθε χρόνο χάρη στην αμέριστη ηθική και υλική συμπαράσταση του Δήμου Ικαρίας και χάρη στο μεράκι των ντόπιων σκακιστών. Σημαντική βοήθεια προσφέρουν στελέχη σκακιστικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ενώ συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον και οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις του βουλευτή Σάμου και προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Σεβαστάκη.

Σημαντικό μερίδιο στην αναμενόμενη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης έχουν οι ναυτιλιακές εταιρείες Hellenic Seaways, Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways, οι οποίες έχουν δρομολογήσει σύγχρονα και στην πλειονότητα γρήγορα πλοία, συνδέοντας τον Εύδηλο και τον Άγιο Κήρυκο με την ηπειρωτική Ελλάδα, το Βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Το παραδοσιακό 41ο διεθνές τουρνουά «Ίκαρος 2018» θα πραγματοποιηθεί από 16 μέχρι 22 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Δύο ημέρες πριν (14-15.7), καθώς και δύο ημέρες μετά (23-24.7) θα διεξαχθούν αγώνες γρήγορου και τυφλού σκακιού, γνωριμία με το καλλιτεχνικό σκάκι, επιδείξεις σιμουλτανέ, ζωντανό σκάκι, διαλέξεις, ξεναγήσεις, σκακιστικό χοροθέατρο και αρκετά ακόμα (ήδη καταρτίζεται το αναλυτικό πρόγραμμα).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν ερωτήματα στο e-mail ikaroschess@gmail.com ή να επισκέπτονται τον δικτυακό τόπο http://www.ikaroschess.gr ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6978 176383.

Ο συνδυασμός σκάκι και διακοπές βρίσκει στην Ικαρία την ιδανική εφαρμογή του!

Οι αγώνες έχουν διεθνή αξιολόγηση και ευρύτατη αναγνώριση, εφαρμόζονται με σχολαστικότητα οι κανονισμοί και διατηρείται, παράλληλα, φιλικό κλίμα.

Το κόστος διαμονής είναι μειωμένο, το γευστικό φαγητό διατηρείται φθηνό, η ψυχαγωγία αποτελεί προτεραιότητα, η εποχή είναι ιδανική, η θάλασσα απευθύνει πρόσκληση όλες τις ώρες, το μελτεμάκι δεν αφήνει τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ψηλά και, όπως λένε οι τακτικοί επισκέπτες, στην Ικαρία είναι διάχυτη η αίσθηση της γοητείας και του μυστηρίου!

Αναδημοσίευση από : http://www.avgi.gr

ΠΗΓΗ:https://www.ikariaki.gr 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Ούριος άνεμος για τη σκακιστική Ικαρία!"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up