https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα η συγκέντρωση ενάντια στο τζογάρισμα εισφορών και συντάξεων ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

Στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα η συγκέντρωση ενάντια στο τζογάρισμα εισφορών και συντάξεων ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

Σε συγκέντρωση σήμερα, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα καλούν τα σωματεία και τους εργαζόμενους σωματεία της Αττικής ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

Την πρωτοβουλία για τη σημερινή συγκέντρωση πήραν επτά κλαδικά σωματεία και συγκεκριμένα το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικού Ν. Αττικής – Πειραιά και Νήσων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Αττικής.

Στο κάλεσμα έχουν επίσης ανταποκριθεί, καλώντας στην κινητοποίηση, οι Ομοσπονδίες Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Λογιστών (ΠΟΛ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Επίσης η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Το «παρών» ετοιμάζονται να δώσουν και οι συνταξιούχοι, με κάλεσμα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

«Σηκώνουμε το ανάστημά μας για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να παλέψουμε για την ανατροπή του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη και όλων των άλλων βάρβαρων νόμων που προκαλούν ισχυρές ανατροπές στη ζωή και στην εργασία μας. Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιάσουν τους κόπους και τον ιδρώτα μας στον βωμό του κέρδους. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης», αναφέρουν τα σωματεία στην ανακοίνωση – κάλεσμα.

Τα σωματεία διεκδικούν: Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αυξήσεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.

Σημειώνεται ότι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι προσυγκεντρώσεις για την κινητοποίηση της Αθήνας

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση των σωματείων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, σήμερα, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα, έχουν οριστεί στις 7.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κλαυθμώνος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, Σύλλογοι Συνταξιούχων.

Προπύλαια: ΟΒΣΑ, Σωματεία Αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ, ΟΓΕ, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής, Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στη συγκέντρωση ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία της Αττικής, σήμερα, Τετάρτη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Στον αγώνα και οι αυτοαπασχολούμενοι
Στην κινητοποίηση ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Παράλληλα, η Ομοσπονδία συγκεντρώνει υπογραφές από αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες διεκδικώντας το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, με αξιοπρεπείς συντάξεις και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας. «Από το φαρμάκι του νόμου Κατρούγκαλου, στο δηλητήριο του νομοσχεδίου Χατζηδάκη», σχολιάζει η ΟΒΣΑ, η μια κυβέρνηση μετά την άλλη προωθούν την «πλήρη εφαρμογή των 3 πυλώνων στην Ασφάλιση», την «παραπέρα μείωση της συμμετοχής του κράτους» και τη «γενίκευση της ιδιωτικής ασφάλισης».

«Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα, δεν είναι τζόγος!», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και καλεί στη συγκέντρωση των σωματείων στο Σύνταγμα. «Προσπαθούν να πείσουν εμάς, τη γενιά των 2 κρίσεων, που είδαμε τα χρηματιστήρια να καταρρέουν σε μία νύχτα, τους κόπους των γονιών μας να κάνουν φτερά, ότι μετά από 40 χρόνια τζογάρισμα και ανυπολόγιστες εναλλαγές κυβερνήσεων και αντιλαϊκών νόμων, θα έχει μείνει σύνταξη για να πάρουμε! Ομως δεν μασάμε κουτόχορτο!», ξεκαθαρίζει.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις μισθωτές, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νέες μητέρες, τις συνταξιούχους, να διαδηλώσουν «ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, στο “τζογάρισμα” των εισφορών μας» και να απαιτήσουν «την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων».

Κάλεσμα συμμετοχής έχει απευθύνει και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο που «έρχεται να ανάψει “πράσινο φως” στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, θέτοντας στη “λοταρία” του χρηματιστηριακού τζόγου τις εισφορές και τους κόπους της νέας γενιάς».

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις
Φωτό αρχείου
Συγκεντρώσεις επίσης πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη από σωματεία ως εξής:

Καρδίτσα, 7.30 μ.μ., Alpha Bank
Αλεξανδρούπολη, 7 μ.μ., δημαρχείο
Καβάλα, 7.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη
Μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις.

ΠΗΓΗ:imerodromos.gr

Κοινοποίηση άρθρου: