https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη – «Η ζωή μας δεν μπαίνει σε voucher και pass! Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!»

Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη – «Η ζωή μας δεν μπαίνει σε voucher και pass! Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!»

Στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, μέσα από εξορμήσεις, περιοδείες και άλλες μορφές προπαγάνδας, μεταφέρεται το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των Συνδικάτων, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ. Για τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης έχει αποφασιστεί 24ωρη απεργία, για το Σάββατο.

Με σύνθημα «Η ζωή μας δεν μπαίνει σε voucher και pass! Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!» τα σωματεία έχουν μπει στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και ανοίγουν την κουβέντα παντού για την ανάγκη να εκφραστεί δυνατά η απόφαση του εργαζόμενου λαού να παλέψει:

Ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια! Για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς. Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για τον λαό
Οργάνωση και συνέχεια της πάλης παντού, απεργιακός ξεσηκωμός για να μην πληρώσει ξανά ο λαός!

Τα σωματεία μεταφέρουν παντού το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, που αναδεικνύει ότι «τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση». Και δείχνει γιατί το φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ είναι μια κρίσιμη μάχη, που πρέπει να αποτελέσει «πετυχημένη συνέχεια της δράσης όλου του προηγούμενου διαστήματος, να δυναμώσει η πάλη ώστε το εργατικό κίνημα να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο. Για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα. Για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την πάλη μας για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Βήμα κλιμάκωσης για οργάνωση των αγώνων, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, συνολικά στην πολιτική που μας καταδικάζει σε φτώχεια, πολέμους, κρίσεις. Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη λιτότητα και την αντιλαϊκή φορολογική επιδρομή, αναδεικνύει την ανάγκη αγωνιστικής, μαχητικής απάντησης των εργατοϋπαλλήλων καθημερινά. Σταθμό για να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη, με σωματεία που θα συσπειρώνουν κάθε μέρα και νέους εργαζόμενους, που θα φτάσουν σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη, γραφείο, εργοστάσιο. Τα συνδικάτα να βγουν πιο δυνατά, πιο έτοιμα για τους αγώνες που έρχονται». Και επίσης να εκφραστεί στήριξη στον σπουδαίο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» κόντρα στην εργοδοσία, κόντρα στους νόμους όλων των κυβερνήσεων και στις δυνάμεις καταστολής, για την ανάκληση των απολύσεων και για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το σχέδιο και το πλαίσιο πάλης για να απαντήσει η εργατική τάξη στην επίθεση που δέχεται θα παρουσιαστούν από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. έξω από το εργοστάσιο της επιχείρησης «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, εκεί όπου οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι και για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Επίσης, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ την περασμένη Πέμπτη, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση κινητοποίησης την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στη ΔΕΗ της ΧΑΝΘ, ενάντια στις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια και για ρεύμα φτηνό για τον λαό.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Εκπρόσωποι αγροτικών Συλλόγων που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν, ανακοίνωσαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με το κόστος παραγωγής να έχει τριπλασιαστεί, τις τιμές των προϊόντων τους «ανοιχτές» ή να έχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα και τις ζημιές στις καλλιέργειες να μην αποζημιώνονται.

Την πάλη τους οργανώνουν φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια. Την Τρίτη πραγματοποίησαν σύσκεψη συντονισμού όπου αποφάσισαν σχέδιο δράσης με κορύφωση τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου των Φοιτητικών Συλλόγων και συνδικαλιστών για το ζήτημα της φοιτητικής στέγης, ενώ αύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ. οι Σύλλογοι οργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Μαλαματίνας». Την Παρασκευή προχωρούν σε δράσεις ενημέρωσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο, ενώ ετοιμάζονται για κινητοποίηση στις εισόδους του ΑΠΘ σε περίπτωση προσπάθειας εγκατάστασης της ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια.

 

Εξορμήσεις και περιοδείες

 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, είναι σε εξέλιξη ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά νομού Θεσσαλονίκης προγραμματίζει περιοδείες αύριο Πέμπτη 8/9 στα έργα του Μετρό και την Παρασκευή 9/9 σε κατασκευαστικά έργα της περιοχής, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννη Τασιούλα.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης σήμερα προγραμματίζει εξορμήσεις σε μεταφορικές στη Σίνδο («Diakinisis», «Goldair Cargo») και στο εργοστάσιο ανακύκλωσης ΔΙΟΝ.

Το Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας αύριο Πέμπτη 8/9 θα περιοδεύσει στους εργασιακούς χώρους «Maxi», «Smurfit», «kappa» και την Παρασκευή 9/9 σε «Nova Packaging», «Unipak hellas», «North Ds Smith» και ΜΕΛ.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής, αύριο Πέμπτη 8/9, στις 7 μ.μ., οργανώνει πικετοφορία στην Ανω Τούμπα.

Το Συνδικάτο Εργαζόμενων Φαρμάκου – Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας αύριο Πέμπτη οργανώνει περιοδείες μαζί με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας στις φαρμακαποθήκες ΣΕΛΦΑΡ, «Vassilakos», «Αλτσεχ» και την Παρασκευή 9/9 σε «Liafarm», «Vitafarm» και «Συφα».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης σήμερα θα περιοδεύσει σε «Praktiker» – IKEA, την Πέμπτη στο «Cosmos» και την Παρασκευή στις 10.30 π.μ. θα προχωρήσει σε μαζική προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου στα καταστήματα της οδού Τσιμισκή.

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας αύριο Πέμπτη 8/9 προγραμματίζει περιοδείες στη Σκύδρα στη βιομηχανία κομπόστας «ΚΡΟΝΟΣ», στα Γιαννιτσά στην «ΑΛΤΕΡΑ» και στον «ΠΑΥΛΙΔΗ».

 

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συσκέψεις σε μια σειρά πόλεις

 

Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στα κεντρικά γραφεία παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, με κεντρική διεκδίκηση για «Ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό» οργανώνουν σωματεία και φορείς από την Αττική, την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναδεικνύει τις αιτίες για τις αυξήσεις στην Ενέργεια, δηλαδή τη στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, η οποία τάχα ετοιμάζει τώρα «ευρωπαϊκή λύση».

Απαιτεί: δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν και να επανασυνδεθούν κομμένα ρεύματα, με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών. Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

Παράλληλα τα εργατικά Συνδικάτα της Αττικής με το σύνθημα «Κλιμακώνουμε τον αγώνα – προετοιμάζουμε μεγάλη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών» ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη από το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Αιτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι αυτά για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση φόρων, μείωση τιμών και διαγραφή χρεών, μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Στην Πάτρα, συγκέντρωση οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., έξω από τα γραφεία του, καλώντας τους εργαζόμενους και τον λαό σε θέση «μάχης» για να μην πληρώσουν ξανά τα «σπασμένα» από τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών. Αύριο, Πέμπτη, καλεί σε πλατιά σύσκεψη συνδικάτα και λαϊκούς φορείς, στις 7.30 μ.μ., στο ισόγειο του κτιρίου του, προκειμένου να οργανωθούν οι δράσεις του επόμενου διαστήματος.

Σύσκεψη σωματείων, εργαζομένων και συνδικαλιστών οργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών στο Ηράκλειο Κρήτης, σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σύσκεψη οργανώνει το Σωματείο Διανομέων – Delivery Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» σήμερα, στις 8.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στο 3ο Εργατικό Φεστιβάλ, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Εθνοσυνελεύσεως – Πρόνοιας Ναυπλίου, καλεί το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας.

Από 902.gr

 

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

 

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: