Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου: Έναρξη εγγραφών

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου, από τις 16/9, Δευτέρα έως Παρασκευή στο χώρο του 2ου Λυκείου και ώρες 17:00 – 19:00.

Το Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου είναι μια ανεξάρτητη, αυτοοργανωμένη δράση αλληλεγγύης με σκοπό την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας του Κερατσινίου. Η δράση περιλαμβάνει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας γυμνασίου και λυκείου και μαθήματα αγγλικών για ενήλικους.

Από τα τέλη του 2012 μια πρωτοβουλία αποφοίτων καθηγητικών σχολών και κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε τη συγκρότηση του Σχολείου Αλληλεγγύης Κερατσινίου. Από το Φεβρουάριο του 2013, παραχωρήθηκε η χρήση αιθουσών του 2ου Λυκείου Κερατσινίου (Έλλης 1, Αμφιάλη), με την υποστήριξη της σχολικής επιτροπής του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τη σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης του σχολείου.

H ομάδα του Σχολείου Αλληλεγγύης Κερατσινίου βασίζεται στην αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τη σύνθεση και τη δημιουργική αντίσταση στους φραγμούς στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση.

Πιστεύουμε ότι η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και πιστεύουμε σε μια κοινωνικά ευαίσθητη εκπαίδευση, που θα δημιουργεί ένα δίχτυ προστασίας για κάθε ευάλωτο άτομο ή ευάλωτη ομάδα.

Αποφασίζουμε συλλογικά και χωρίς ιεραρχίες, μέσα από μικτές συνελεύσεις μαθητών- γονέων – εκπαιδευτικών και διοργανώνουμε δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους μαθητές και τους νέους ανθρώπους, παρέχοντας μαθήματα, αλλά και να αποτελέσουμε μια κοινότητα μάθησης, ένα κοινωνικό δίκτυο αλληλοϋποστήριξης και ένα δίχτυ προστασίας απέναντι σε κάθε είδους κοινωνικό αποκλεισμό.

τηλ.: 6934520157
e-mail: sxoleio.allhlegyhs.ker@gmail.com
site: solidarityschoolkeratsini.wordpress.com

ΠΗΓΗ:http://www.enallaktikos.gr 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up