https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας : Συγκεντρώσεις 1/2, 12:00 για Παλαιστίνη και ιδιωτ. πανεπιστήμια

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας : Συγκεντρώσεις 1/2, 12:00 για Παλαιστίνη και ιδιωτ. πανεπιστήμια

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις για την Παλαιστίνη και στην στήριξη του αγώνα των παιδιών μας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση ιδωτικών πανεπιστημίων.
Πέμπτη 1η Φλεβάρη – 12μμ στις πλατείες σε Άγιο Κήρυκο, Εύδηλο και Ράχες…ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ Ικαρία 30/01/24
τηλ.: 6977174307-6977044429 aρ. πρωτοκ.: 87
e-mail:enosigoneonikarias@gmail.com

Προς :
ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
Κοιν.:
Σ.Ε.Π.Ε. – Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΓΜΕ)
ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Μ.Μ.Ε

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας καλεί την Πέμπτη 1η Φλεβάρη και ώρα 12μμ σε συγκεντρώσεις για να εκφραστεί ξανά η αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που σφαγιάζεται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με συνεργούς ΗΠΑ-ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης!
Παράλληλα συνεχίζουμε την εναντίωσή μας στην πρόθεση της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών- μη κρατικών- πανεπιστημίων. Χαιρετίζουμε τον συνεχιζόμενο γενικό ξεσηκωμό των φοιτητών και μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των εργαζομένων σε όλη τη χώρα που με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους απαιτούν: αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές.
Απαιτούμε:
 Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς
 Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία των Παλαιστινίων
 Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ
 Να γυρίσουν στη βάση τους τα πολεμικά πλοία και οι Έλληνες στρατευμένοι από την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό κόλπο. Καμία δουλειά δεν έχουν έξω από τα σύνορά μας.

Τα παιδιά μας τα θέλουμε φοιτητές-σπουδαστές. Όχι πελάτες! Να έχουν αξία τα πτυχία και όχι να τα στέλνουν στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία:
 Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.
 Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16!
 Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες!
 Ενιαίο πτυχίο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία των παιδιών μας. Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Ικαρίας (επισυνάπτεται) και κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας (3 ώρες) την Πέμπτη 01/02 για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στις πλατείες του Αγίου Κηρύκου, του Ευδήλου και των Ραχών.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας καλεί σε συγκεντρώσεις για να εκφραστεί η αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που σφαγιάζεται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ-ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης! Καλεί μάλιστα όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του νησιού να δώσουν μαζικό παρών και να υψώσουν τείχος απέναντι σε όσους εμπλέκουν τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στον πόλεμο!

Πρέπει να προβληματίσει και να ξεσηκώσει τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε νέο και νέα, τον κάθε έναν που βιώνει δυσκολίες στην καθημερινότητά του με την ακρίβεια, νέους φόρους, αυταρχισμό, εξώσεις κλπ ότι την ίδια ώρα οι κυβερνήσεις διαχρονικά πληρώνουν χρυσά συμβόλαια πολεμικού εξοπλισμού σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για να σκορπούν το θάνατο με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να δίνουν αβάντα σε κράτη δολοφόνους όπως το Ισραήλ που μέχρι τώρα έχει δολοφονήσει πάνω από 25 χιλιάδες Παλαιστινίους, με το 70% να είναι γυναίκες και παιδιά, έχει τραυματίσει πάνω από 60 χιλιάδες και εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση που στέλνει φρεγάτα στο στόμα του λύκου για να στηρίξει τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Παλαιστίνης, απαντάει με καταστολή και αυταρχισμό στον δίκαιο αγώνα μαθητών και φοιτητών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα απαξιώσει πτυχία και θα φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες των γονιών. Διαδηλώνουμε μαζί με τα παιδιά μας και ενάντια στους σχεδιασμούς και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις την Πέμπτη στις 12μμ στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου, του Ευδήλου και των Ραχών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ
ekpaideutikoi_ikarias_fournwn@yahoo.gr
τηλέφωνο: 6971652659

ΑΠ:36, 29/01/2024
ΠΡΟΣ: ΔΙΠΕ ΣΑΜΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

Θέμα: Στάση εργασίας

Κηρύττουμε διευκολυντική στάση εργασίας για όσους συναδέλφους θέλουν να παραστούν στις συγκεντρώσεις στις πλατείες Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών για την Παλαιστίνη και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την Πέμπτη 1/02/2024: από 1 έως 3 διδακτικές ώρες, είτε από το πρωινό είτε από το ολοήμερο πρόγραμμα.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Λεκάκη Όλγα

                                                                                                                                                                       

Κοινοποίηση άρθρου: