https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου σε Σάμο και Ικαρία για την προστασία της υγείας, της ζωής, της δουλειάς και του εισοδήματος του λαού κόντρα στην ακρίβεια

Συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου σε Σάμο και Ικαρία για την προστασία της υγείας, της ζωής, της δουλειάς και του εισοδήματος του λαού κόντρα στην ακρίβεια

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 28440
# E-MAIL:eksamou@otenet.gr# SITE: www.eksamou.gr

ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΜΕ – ΠΑΓΩΣΑΜΕ- ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΜΕ
ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Σάμος: Παρασκευή 25/2, 6.00 μ.μ., πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ Ικαρία: Σάββατο 26/2, 7:00 μ.μ., Εύδηλος
Για την προστασία της υγείας, της ζωής, της δουλειάς
και του εισοδήματος του λαού κόντρα στην ακρίβεια

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία σε όλη τη χώρα απέναντι στις πολιτικές που μας «γονατίζουν» από την ακρίβεια, τη μείωση του εισοδήματος και τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία! Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, όλο το λαό των νησιών μας σε οργάνωση, μαζική δράση και κοινό συντονισμό στις συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία δύο χρόνια μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος από την πανδημία.

Η ακρίβεια, οι καθημερινές ανατιμήσεις, οι αυξήσεις στα καύσιμα και τα τιμολόγια του ρεύματος, το μειωμένο εισόδημα, ο κίνδυνος από την πανδημία και το υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας στις πόλεις και τα χωριά μας, το να μένουμε απροστάτευτοι από φυσικές καταστροφές δεν είναι το παρόν και το μέλλον που μας ταιριάζει.

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος στα νησιά μας και πανελλαδικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να πολλαπλασιαστούν και να οργανωθούν παντού στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές εστίες αντίστασης! Ενώνουμε τη φωνή μας όσοι πληττόμαστε από την πολιτική που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη των λίγων και φτιάχνουμε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ
Δεν δεχόμαστε να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε λόγω της ακρίβειας. Να ξεπαγιάζουμε. Να μην μπορούμε να μετακινηθούμε γιατί η βενζίνη έχει φτάσει στον ουρανό. Να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν έρχεται λογαριασμός του ρεύματος και να τρέμουμε μη μας το κόψουν. Οι νησιώτες βιώνουμε έντονα το κύμα ακρίβειας, που είναι η άλλη όψη μιας πολιτικής που δίνει γενναίους μποναμάδες στο κεφάλαιο. Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά είναι κατάκτηση του κινήματος και όχι «ψίχουλα εξαγοράς» σε σχέση με το προσφυγικό.

Δεν ανεχόμαστε να μας κλέβουν τα λεφτά από την τσέπη. Να μας κοροϊδεύουν με «αυξήσεις» ψίχουλα στον κατώτατο μισθό ανάλογα με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ο ονομαστικός μισθός να μένει καθηλωμένος δεκαετίες και ο πραγματικός όλο και να μειώνεται λόγω της ακρίβειας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο, την ανυπαρξία ΣΣΕ και την καταπάτηση τους όπου υπάρχει, την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.

Δεν θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα υγείας, από τα νοσοκομεία. Στη Σάμο υπηρετούν λίγο πάνω από τους μισούς γιατρούς με βάση το ανεπαρκές οργανόγραμμα του νοσοκομείου, λείπουν 50 νοσηλευτές. Στην Ικαρία οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε ειδικότητες, δε βγαίνει 24ωρη βάρδια σε καμιά κλινική. Οι ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στο ΕΚΑΒ είναι τεράστιες. Το πρόγραμμα εμβολιασμού αντί για την επιστημονική ενημέρωση του λαού στηρίχτηκε στην «ατομική ευθύνη», τους εκβιασμούς, που άφηναν «χώρο» στην καλλιέργεια αντιεπιστημονικών θεωριών και δοξασιών. Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν. Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική οργάνωση, στη συλλογική δράση, στην απεργία.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Δεν πάει άλλο!
Διεκδικούμε μέτρα στήριξης της εργατικής – λαϊκής οικογένειας τώρα!
• Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
• Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
• Επίδομα ανεργίας στα 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, 6ωρο-5ήμερο-30ωρο για ΒΑΕ. Κατάργηση ελαστικών μορφών εργασίας.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων όλων των κυβερνήσεων και αυτών που υπονομεύουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις ΣΣΕ.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Να μην καταργηθεί ο μειωμένος 30% στη Σάμο. Επέκταση σε όλα τα νησιά. Αποσύνδεσή του από το προσφυγικό.
• Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια. Γενναία μείωση δημοτικών τελών στα λαϊκά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 €. Διαγραφή χρεών των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών.
• Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Άμεση μείωση της τιμής ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων. Μείωση του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων (ρεύμα, πετρέλαιο, λιπάσματα, ζωοτροφές κλπ).
• Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγείας των νησιών. Στελέχωση με το απαραίτητα μέσα. Καμιά απόλυση υγειονομικού.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση, στους ΟΤΑ. Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Μαζικά, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ για όλο το λαό.
• Γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού.
• Μέσα και μέτρα προστασίας της υγεία και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στο πανεπιστήμιο κλπ.

Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν και ένας για όλους! Η αλληλεγγύη και η οργάνωση είναι το όπλο μας! Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων είναι η μόνη απάντηση για την προστασία της υγείας, της ζωής και της λαϊκής περιουσίας, του εισοδήματός μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας!

Η Διοίκηση

Κοινοποίηση άρθρου: