https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ Άγιος Κήρυκος 19-1-23
τηλ. επικοινωνίας: 6978389352 – 6977044429 αρ.πρωτοκ.: 29
e-mail: san_kiryko@yahoo.gr

=
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ Άγιος Κήρυκος 19-1-23
τηλ. επικοινωνίας: 6977895746 αρ.πρωτοκ.: 23
e-mail: j.dedalos@yahoo.gr

Προς:
• Δήμο Ικαρίας (υπόψη κ.Δήμαρχος. κ.Αντιδήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (υπόψη κ. Περιφερειάρχης, κ.Αντιπεριφ.Σάμου)
• Περιφερειακή Ενότητα Σάμου (υπόψη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων)
• Επαρχείο Ικαρίας (υπόψη Έπαρχος Ικαρίας)
• Συνήγορος του Πολίτη- Συνήγορος του Παιδιού

Κοινοπ.:
• Διευθύνεις & Συλλόγους Εκπαιδευτικών Γυμνασίου & Λυκείου Αγ. Κηρύκου
• Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων
• Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας
• Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)
• ΜΜΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ.ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ (έγγραφο Νο3)

Σε συνέχεια της τελευταίας συνάντησης που είχαμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων του Λυκείου και του Γυμνασίου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας στο γραφείο του Δημάρχου Ικαρίας, παρουσίας του ίδιου, του Αντιδημάρχου κ. Καλαμάρα και του μηχανικού του Δήμου κ. Κατσάφαρου, στην οποία είχαμε ζητήσει:
Την αποκατάσταση στις σπασμένες πόρτες των τουαλετών, την αλλαγή του κεντρικού ηλεκτρικού πίνακα του κτηρίου λόγω νερών και την απομάκρυνση των σοβάδων που είτε κρέμονται, είτε έχουν πέσει στη δυτική πύλη του σχολείου με εκτέλεση εργασιών κατά τη διάρκεια των γιορτών οπότε και το σχολείο θα ήταν κλειστό, ερχόμαστε να ζητήσουμε εκ νέου ενημέρωση γιατί κανένα από τα αιτήματά μας έως τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Επιπλέον, έχοντας επίσημη ενημέρωση από τον κ. Βασιλείου, (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Σάμου), ότι ο εργολάβος κ. Δηλανάς Ξ. που είχε αναλάβει τις επισκευές στο σχολικό κτήριο Γυμνασίου – Λυκείου Αγίου Κηρύκου έχει ολοκληρώσει τις εργασίες του και δε σχετίζεται με κανέναν τρόπο με επισκευές στον χώρο του σχολείου, αξιώνουμε από τον Δήμο Ικαρίας που έχει την ευθύνη του κτηρίου, να μεριμνήσει έτσι ώστε να γίνει αυτό που αρμόζει στους μαθητές που φοιτούν μέσα σε αυτό, μην καταπατώντας κανένα από τα δικαιώματά τους ως μέλη της σχολικής κοινότητας.
Ζητάμε λοιπόν ως γονείς και αξιώνουμε απάντηση με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τον τρόπο που θα κινηθεί ο Δήμος Ικαρίας σε δύο επίπεδα:
Το 1ο αφορά στην εντός 10ημέρου ανακαίνιση στις τουαλέτες, την απομάκρυνση όσων σοφάδων έχουν πέσει ή κρέμονται στη δυτική είσοδο και τη στεγανοποίηση του ηλεκτρικού πίνακα, όπως είχαμε ζητήσει και εγγράφως στη συνάντηση στις 23/12/2022.
Στη συνέχεια ως γονείς, επειδή βλέπουμε σίδερα σε κολώνες να προεξέχουν, απαιτούμε να γίνει μια μελέτη στατικότητας του κτηρίου, το οποίο βάζει νερά από το 1995.
Αξιώνουμε πια να γίνει μια σοβαρή μελέτη από τον Δήμο, με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση και όχι το προσωρινό μπάλωμα των χρόνιων προβλημάτων. Συγκεκριμένα, μέσα στον επόμενο μήνα ζητάμε βάσει της μελέτης που θα εκπονηθεί να υπάρξει απάντηση για το ζήτημα της υγρασίας στην ταράτσα του κτηρίου, η οποία διαβρώνει τις οροφές όλου του κάτω ορόφου με ταυτόχρονη εγκατάσταση υδρορροών βαρέως τύπου, για να μην παρασύρονται από τον αέρα και να αποτελούν έτσι κίνδυνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Επιπλέον, ζητάμε την απομάκρυνση της αποχέτευσης από το υπόγειο του σχολείου και συνολική ενίσχυση όλων των σημείων του κτιρίου που μπορεί να έχουν διαβρωθεί από τη συσσωρευμένη υγρασία τόσων χρόνων.
Το 2ο επίπεδο αφορά στην εξασφάλιση κονδυλίου ανέγερσης, ώστε να αποπερατωθούν οι δύο αίθουσες που υπάρχουν στο σχέδιο του σχολείου και έτσι να στεγαστεί και η Βιβλιοθήκη του Σχολείου.
Να αξιοποιηθεί επίσης όποιο κονδύλι υπάρχει για να αναδιαμορφωθεί ο χώρος των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ.
Τέλος, για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή των μαθητών στο σχολείο, ζητάμε τον διορισμό Σχολικού Τροχονόμου στον δρόμο της ανατολικής εισόδου του σχολείου και την πρόσληψη 2ης καθαρίστριας πλήρους απασχόλησης, μιας και πρόκειται για δύο σχολικές μονάδες που είναι αδύνατον να διατηρηθούν όπως πρέπει καθαρές από μία μόνο καθαρίστρια.
Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε την έγγραφη απάντησή σας στα αιτήματα που σας καταθέσαμε με τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Σε αντίθετη περίπτωση, έχοντας ως γονείς το έννομο καθήκον να υπερασπιστούμε αυτονόητα δικαιώματα των παιδιών μας στο χώρο του σχολείου, σας δηλώνουμε ότι θα κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Κοινοποίηση άρθρου: