https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»
&
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΕΞΑΡΤ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡ. ΧΡΟΝΟΥ (π. Κοινωφελούς 2018)
14.6.2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ»
Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων όπου λίγο πολύ ισχυρίζεται ότι ο εκλιπών συμβασιούχος και διάδικος σε πλειάδα δικαστικών προσφυγών κατά του Δήμου Πατρέων «δεν ήταν διάδικος σε καμία από τις 3 προσφυγές στο Μονομελές Πρωτοδικείου Λασιθίου», τολμώντας να μιλήσουν περί «πρωτοφανούς αθλιότητας» και περί «εκμετάλλευσης και προσβολής της μνήμης του νεκρού» από τον Προέδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», συνάδελφου Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, οφείλουμε να απαντήσουμε ως ακολούθως:
 Ο εκλιπών, ως συμβασιούχος από το 2018 -όμηρος και εξαπατημένος της Δημοτικής Αρχής- ήταν προσφεύγοντας σε πλειάδα δικαστικών προσφυγών κατά του Δήμου Πατρέων, τόσο για την επαναφορά του στην εργασία, όσο και για μισθολογικές διαφορές, με αλλεπάλληλες αιτήσεις χορήγησης προσωρινών διαταγών, ασφαλιστικών μέτρων και αγωγών. Κάποιες από τις προσφυγές του τις είχε κερδίσει, παραμένοντας στην εργασία για μεγάλα διαστήματα, και κάποιες άλλες όχι.
 Ο συνάδελφός μας, μετά την έκδοση των αποφάσεων για τις δύο πρώτες ομάδες συμβασιούχων του Πρωτοδικείου Λασιθίου, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2023, κλήθηκε να απασχοληθεί κανονικά στην εργασία του, μαζί με εκατοντάδες άλλους δικαιωμένους εργαζόμενους. Η Δημοτική Αρχή αποδέχθηκε επί 15 ολόκληρες ημέρες την εργασία του, απασχολώντας τον κανονικά, δημιουργώντας του την ψευδαίσθηση (περί αθλιοτήτων ο λόγος…) ότι συμπεριλαμβάνεται κανονικά το όνομα του μέσα στους «νικητές».
 Η Δημοτική Αρχή τον ενημέρωσε προσφάτως ότι η επί 15 ημέρες εργασία του μέσα στο Μάιο ήταν «τσάμπα», δηλαδή εργασία παράνομη, ανασφάλιστη και αμισθί.
 Ο άνθρωπος αυτός είχε πληρώσει κανονικά από το περασμένο φθινόπωρο τη συμμετοχή του στο δικαστικό αγώνα, είχε συνυπογράψει κανονικά συμφωνητικά με δικηγόρους και γνώριζε ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνετε κανονικά στα δικόγραφα.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» και ο Πρόεδρος του δε χρειάζεται να δώσουν «εξετάσεις» συνδικαλιστικής δράσης σε μια Δημοτική Αρχή που άγεται και φέρεται, εμπαίζοντας και «εργαλειοποιώντας» ανθρώπους του μόχθου. Έχουμε παρασταθεί και έχουμε στηρίξει εκατοντάδες συνδικαλιστικούς αγώνες συμβασιούχων, έχουμε στείλει ατελειώτα υπομνήματα και επιστολές σε υπουργεία και στη βουλή προς υποστήριξή τους, έχουμε παρασταθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης σε εκατοντάδες δικαστήρια όταν κληθήκαμε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, έχουμε καταγγείλει πολλάκις την αναλγησία Δημοτικών Αρχών και Κυβερνήσεων στο θέμα αυτό.

Συνεπώς, είναι αν μη τι άλλο γελοίο και τραγικό συνάμα να μας εγκαλεί μια Δημοτική Αρχή, η οποία απουσίαζε από τον αγώνα των συμβασιούχων και που στάθηκε πολέμιά τους σε όλα τα δικαστήρια. Η νομική υπηρεσία του Δήμου, έλαβε εντολή από τον ίδιο το Δήμαρχο να αντιδικήσει με τους εκατοντάδες εργαζόμενους συμβασιούχους σε όλα τα δικαστήρια, παρά τις πλειοψηφικές αποφάσεις στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό είναι μια πραγματικότητα την οποία ο κ. Πελετίδης και η μειοψηφούσα Δημοτική δημοτική του ομάδα, δεν θα καταφέρουν ΠΟΤΕ να ξεπεράσουν όσο «μελάνι» κι αν προσπαθήσουν να ρίξουν για να «θολώσουν τα νερά».

Ερωτάμε όμως τη Δημοτική Αρχή: Για ποιο λόγο -μέσω των διαφόρων «παπαγάλων» της, θεωρεί ως δεδομένη μια τέτοια τραγική κατάληξη κάθε ασθενούς στο άκουσμα μια δυσάρεστης για την υγεία του είδησης; Συνιστά ή όχι μια τέτοια βρώμικη διασύνδεση «προσβολή της μνήμης νεκρού»;

Τέλος, επειδή από το πρωί που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτό το τραγικό γεγονός με πρωταγωνιστή το συνάδελφό μας, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί εναγωνίως και με δεκάδες τηλεφωνήματα απειλητικά σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους του τοπικού και Αθηναϊκού τύπου, να επικεντρώσει το ζήτημα στο πρόβλημα της υγείας του εκλιπόντος, τόσο εμείς, όσο και ο πρόεδρός μας Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε προσβάλλαμε ή είχαμε πρόθεση να προσβάλλουμε τη μνήμη του νεκρού. Συλλυπούμαστε την οικογένειά του και συμπαραστεκόμαστε στη θλίψη τους.

Μάλλον εκεί στο Δήμο Πατρέων έχουν άγνοια τι σημαίνει ασθένεια μαζί με ανεργία…τους ευχόμαστε η ασθένεια να μην τους βρει ποτέ, όχι όμως το ίδιο για την ανεργία…


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΕΝΩΣΗΣ

Η ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΕΞΑΡΤ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡ. ΧΡΟΝΟΥ (π. Κοινωφελούς 2018)

Κοινοποίηση άρθρου: