ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΥΣΑΛΗΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς και στελέχη του Ειδικού ΕΠΑΛ για τα προβλήματα που υπάρχουν

Στο Ειδικό ΕΠΑΛ Ηρακλείου περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Βρύσαλης, ο οποίος συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη του ΕΠΑΛ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο -σε αριθμό παιδιών- Ειδικό Σχολείο στην Κρήτη, στο οποίο επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες τόσο κτιριακά όσο και σε υποδομές.

Μετά τη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, ο Δ. Βρύσαλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με αφορμή την τελευταία τραγική κατάσταση των πλημμυρισμένων τάξεων και γραφείων μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του σχολείου ανέδειξαν για μια ακόμα φορά τα σοβαρά προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια των παιδιών και όσων εργάζονται εκεί, καθώς αφορά ένα ολόκληρο συγκρότημα από λυόμενες τάξεις, χωρίς πολεοδομική άδεια, που έχουν αρχίσει να σαπίζουν, ενώ οι ακατάλληλοι αύλιοι χώροι χωρίς αντιολισθητικό δάπεδο, χωρίς προσβασιμότητα στις αίθουσες για ΑΜΕΑ δυσκολεύουν καθημερινά τη ζωή των παιδιών στο σχολείο.

Η κατάσταση θα οξυνθεί κι άλλο τα επόμενα χρόνια αν οι αρμόδιοι φορείς δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς οι μαθητές πρόκειται να αυξηθούν αφού από φέτος ξεκίνησε η λειτουργία και του Γυμνασίου. Η έλλειψη αιθουσών απαιτεί μεταφορά του σχολείου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των μαθητών ΑΜΕΑ που αποφοιτούν από άλλες δομές και θέλουν να φοιτήσουν στο Ειδικό ΕΠΑΛ, αποκτώντας μια χρήσιμη δεξιότητα για τη ζωή τους.

Η ευθύνη τόσο του δήμου όσο και της Περιφέρειας είναι τεράστια, αφού τα σοβαρά αυτά προβλήματα είναι χρόνια και δεν παίρνουν καμία πρωτοβουλία να τα λύσουν. Είναι ένα ακόμα παράδειγμα από τα πολλά που δείχνει πως η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο δήμο, χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση, είναι επιλογή που υπονομεύει τις ανάγκες του λαού. Επιλογή που μέχρι σήμερα στήριξαν όλες οι δημοτικές αρχές στο Ηράκλειο μέχρι και τη σημερινή. Επιλογή που στηρίζεται από τους οπαδούς του «Κλεισθένη», που εντείνει ακριβώς αυτή τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να οργανώσουν την πάλη τους για τη διεκδίκηση του πλέον αυτονόητου. Την άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών που υπάρχουν στο κτίριο αλλά και την παράλληλη μελέτη για ανέγερση νέου κτιρίου για το Ειδικό ΕΠΑΛ, που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις στέγασης των παιδιών που χρειάζονται Ειδική Εκπαίδευση, διεκδικώντας την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το κράτος».

ΠΗΓΗ

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΥΣΑΛΗΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς και στελέχη του Ειδικού ΕΠΑΛ για τα προβλήματα που υπάρχουν"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up