https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και η στοχοποίηση νοσοκομείων

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και η στοχοποίηση νοσοκομείων

Πηγή: Associated Press

Παρά τις διεργασίες για την ανταλλαγή ομήρων, το Ισραήλ συνεχίζει το δολοφονικό του έργο, βομβαρδίζοντας αμάχους και στοχοποιώντας νοσοκομεία.

Τουλάχιστον τέσσερις γιατροί και δεκάδες νοσηλευτές, ασθενείς και άμαχοι, σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Al-Awda της Γάζας.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος, είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει χτυπηθεί.

Την ίδια ώρα ο διευθυντής του «Ινδονησιακού» νοσοκομείου, ανέφερε ότι λόγω του ισραηλινού βομβαρδισμού και της συνεχιζόμενης πολιορκίας, το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθώς δεν υπάρχουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Πλέον δεν γίνονται χειρουργεία στο κατεστραμμένο κτίριο, ενώ δεν μπορεί να γίνει η ανάσυρση των σορών των θυμάτων, μέσα από τα συντρίμμια.

Παράλληλα, νέα σφαγή μικρών παιδιών και αμάχων σημειώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσιράτ, όταν ισραηλινές βόμβες ισοπέδωσαν πολυκατοικία.

Για μια ακόμη ημέρα, χτυπήθηκε και ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζαμπαλίγια.

Ο αρχηγός του επιτελείου του ισραηλινού στρατού, Χέρτζι Χαλέβι, ισχυρίστηκε ότι η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς «δημιουργεί καλύτερες συνθήκες» για την απελευθέρωση των ομήρων και ότι η πίεση αυτή θα συνεχιστεί.

Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση του Ιορδανικού νοσοκομείου στη Γάζα

Πηγή: Associated Press

Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Μπίσερ αλ Κασάουνεχ δήλωσε την Τρίτη ότι το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση του νοσοκομείου που έστησε χθες ο Ιορδανικός στρατός στη Γάζα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα λάβει υπόψη του τη διαταγή.

Χθες, ένα νοσοκομείο εκστρατείας και 170 μέλη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εισήλθαν στη Γάζα, με στόχο να στηρίξουν το διαλυμένο από την ισραηλινή επίθεση, νοσοκομειακό σύστημα της περιοχής. Σαράντα φορτηγά μαζί με ιατρικό προσωπικό και τεχνικούς από την Ιορδανία εισήλθαν από την Αίγυπτο, από τον τερματικό σταθμό της Ράφας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι ο στρατός της Ιορδανίας ενισχύει την παρουσία του κατά μήκος των συνόρων ενόψει των εξελίξεων στη Γάζα.

«Διεθνή διάσκεψη ειρήνης» ζητά η Κίνα

Πηγή: Associated Press

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή «διεθνούς διάσκεψης για την ειρήνη», στην ομιλία του κατά την έκτακτη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της ομάδας των BRICS«Δεν μπορεί να υπάρξει διαρκής ειρήνη και ασφάλεια στη Μέση Ανατολή χωρίς μια δίκαιη λύση στο ζήτημα της Παλαιστίνης», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος. Συνεπώς, «η Κίνα ζητά τη διοργάνωση το συντομότερο δυνατό μιας διεθνούς διάσκεψης για την ειρήνη» προκειμένου να επιτευχθεί «διεθνής συναίνεση», τόνισε.

Αυτή η διάσκεψη θα καταστήσει εφικτή την «εργασία για μια ταχεία λύση στο ζήτημα της Παλαιστίνης που να είναι συνολική, δίκαιη και βιώσιμη», πρόσθεσε.

Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος, Σίριλ Ραμαφόζα, κατηγόρησε το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου και για γενοκτονία στη Γάζα, ανοίγοντας τις εργασίες της έκτακτης διαδικτυακής συνόδου. «Η συλλογική τιμωρία Παλαιστινίων αμάχων μέσω της παράνομης χρήσης βίας από το Ισραήλ αποτελεί έγκλημα πολέμου», τόνισε ο Ραμαφόζα. «Η εσκεμμένη άρνηση παροχής φαρμάκων, καυσίμων, τροφίμων και νερού στους κατοίκους της Γάζας ισοδυναμεί με γενοκτονία», πρόσθεσε.

Η Σαουδική Αραβία ζητεί την έναρξη μιας σοβαρής και συνολικής ειρηνευτικής διαδικασίας για την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους κατά μήκος των συνόρων του 1967, δήλωσε σήμερα ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην έκτακτη διαδικτυακή σύνοδο. «Η θέση του βασιλείου είναι σταθερή και σθεναρή· δεν υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί ασφάλεια και σταθερότητα στην Παλαιστίνη παρά μόνο μέσω της εφαρμογής διεθνών αποφάσεων που σχετίζονται με τη λύση των δύο κρατών»

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, «Al Jazeera»)

ΠΗΓΗ: www.902.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: