Η εταιρία Market In δεν εφαρμόζει δικαστική απόφαση υπέρ των εργαζόμενων

Επιμένει η εργοδοσία του «Market In» στα Γιάννενα στη θέση της να μη δεχτεί στη δουλειά κανέναν εργαζόμενο της πρώην εταιρείας «Καρυπίδης», παρά την προσωρινή απόφαση δικαστηρίου να επιστρέψουν στη δουλειά τους από τις 20 Δεκεμβρίου, μέχρι να εκδικαστεί οριστικά η απόφαση.

Η εταιρεία αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης». Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, θα έπρεπε να τους δεχθεί στην εργασία τους την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, έως ότου εκδικαστεί οριστικά η υπόθεση. Η εργοδοσία δεν εφαρμόζει την απόφαση, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, ενώ εταιρεία ζήτησε από το δικαστήριο να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή, υποστηρίζοντας ότι λόγω «μειωμένων κερδών» δεν μπορεί να αντέξει την επαναπρόσληψή τους.

Την Τετάρτη, έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας υπήρχε μαζική παρουσία εργαζομένων διαφόρων κλάδων απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων από τα «Market In». Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους διεκδικώντας να συνεχίσουν την εργασία τους, χωρίς να απολυθεί κανένας από τους νεοπροσληφθέντες.

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων τα ΜΑΤ είχαν προχωρήσει σε δώδεκα συλλήψεις εργαζομένων που περιφρουρούσαν 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει για την Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη εργαζομένων στην επιχείρηση.

TPP

 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Η εταιρία Market In δεν εφαρμόζει δικαστική απόφαση υπέρ των εργαζόμενων"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up