https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Τετάρτη 15 Ιούνη Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο — Οι Ναζί στη φυλακή

Τετάρτη 15 Ιούνη Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο — Οι Ναζί στη φυλακή

Σε συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Ιούνη, μέρα έναρξης της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, στις 8 π.μ., έξω από το Εφετείο Αθηνών, καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Όπως στις 7 Οκτωβρίου 2020, έτσι και τώρα θα δώσουμε δυναμικά το “παρών” για να συμβάλουμε ώστε να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», τονίζει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. «Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους φασίστες και σε αυτούς που τους δημιουργούν και τους θρέφουν, τους καπιταλιστές και το σύστημά τους. Καθημερινά δίνοντας τη μάχη για τη βελτίωση των όρων ζωής μας, αντιμετωπίζουμε στην πράξη και τους φασίστες που καλλιεργούν τον ρατσισμό, τον διαχωρισμό ανάλογα με το χρώμα, τα πιστεύω κ.α. για να αποκρύπτεται ο βασικός υπεύθυνος για τα όσα βιώνουμε, ο καπιταλισμός», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

«Η πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά δεν σταματά. Τα συνδικάτα και ο εργαζόμενος λαός έχουμε πείρα, είμαστε σε επαγρύπνηση, σε αγωνιστική ετοιμότητα, μαζικά απαιτούμε: Οι ναζί στη φυλακή!» τονίζει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ.

Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση και τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (8 π.μ. – 11 π.μ.) έχουν ήδη αποφασίσει σε Γενικές τους Συνελεύσεις το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.

«Είναι η ώρα να απαιτήσουμε οι φασίστες, εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να σαπίσουν στη φυλακή», τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε μέχρι να τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

Το ΕΚ Πειραιά έχει κηρύξει στάση από τις 7.00 έως τις 11.00 το πρωί για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη Συγκέντρωση σημειώνοντας ότι «συμμετέχει στη συγκέντρωση καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” και καλεί τα σωματεία-μέλη του και όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά την Τετάρτη 15 Ιούνη στο Εφετείο Αθηνών στις 8.00 το πρωί, ημέρα έναρξης της δίκης σε δεύτερο βαθμό».

«Δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν εφησυχάζουμε, υψώνουμε τείχος στους φασίστες και στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει» επισημαίνουν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

«Όπως στις 7 Οκτωβρίου 2020, έτσι και τώρα θα δώσουμε δυναμικά το “παρών” για συμβάλλουμε ώστε να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

«Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους την Τετάρτη 15 Ιούνη στις 8 το πρωί θα είμαστε στο Εφετείο ενάντια στην προσπάθεια που γίνεται να πέσουν στα μαλακά οι ναζί δολοφόνοι», υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Στη συγκέντρωση καλεί και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”: «Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, ο φασισμός δεν πεθαίνει με μια δικαστική απόφαση, ο φασισμός τσακίζεται στην πράξη! Οι φασίστες επιβιώνουν, γιατί επιβιώνει το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει. Ένα σύστημα που καλλιεργεί το μίσος, το ρατσισμό, που επιτίθεται στους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους. Το Σωματείο, οι εκπαιδευτικοί είμαστε σε επαγρύπνηση να τσακίζουμε το αυγό του φιδιού κάθε μέρα με τη στάση ζωής μας, τη διδασκαλία μας στις τάξεις, τον αγώνα που δίνουμε απέναντι στην αδικία. Στις 15 Ιούνη, 8 το πρωί θα είμαστε και πάλι έξω απ’ το Εφετείο, να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια αναίρεσης της καταδίκης των δολοφόνων του Λουκμάν και του Φύσσα».

 

Στη συγκέντρωση καλεί η οικογένεια Φύσσα

 

Ανακοίνωση με την οποία καλούν όλους όσοι διαπνέονται από δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα, να στηρίξουν με την παρουσία τους και τη νέα μάχη που θα δοθεί στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή σε δεύτερο βαθμό, από τους δικηγόρους της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός από τη δολοφονική επίθεση του Γιώργου Ρουπακιά. Η δίκη θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου, στο Εφετείο Αθηνών.

 

Κάλεσμα της ΟΓΕ

 

Κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δώσουν δυναμικά το «παρών» τη μέρα έναρξης της δίκης σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη 15 Ιούνη στις 8 π.μ. έξω από το Εφετείο Αθηνών απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στο κάλεσμά της σημειώνει: «Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δίκης σε πρώτο βαθμό, που κατέληξε στην καταδικαστική απόφαση τον Οκτώβρη του 2020, αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση, ότι υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια χρήσιμο εργαλείο του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, με θύματα εργαζόμενους, νέους ανθρώπους, Έλληνες και μετανάστες. Γι αυτό δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια να αναιρεθεί η καταδίκη τους ή να πέσουν στα μαλακά οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι. Την Τετάρτη 15 Ιούνη βγαίνουμε στον δρόμο απαιτώντας μαχητικά να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση! Δεν ξεχνάμε κανένα από τα εγκλήματα των Χρυσαυγιτών».

 

Συντονιστικό Μαθητών Αθήνας

 

Κάλεσμα σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες στη συγκέντρωση στο Εφετείο στις 15 Ιούνη στις 8 π.μ., για τη δίκη της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής, σε δεύτερο βαθμό, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας με σύνθημα «Η νέα γενιά έχει ιδανικά! Τσακίζει τους φασίστες ακόμα μια φορά!».

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: