https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Τετάρτη 22 Νοέμβρη: Μέρα αγωνιστικού ξεσηκωμού ενάντια στο νομοσχέδιο της φοροεξόντωσης

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Τετάρτη 22 Νοέμβρη: Μέρα αγωνιστικού ξεσηκωμού ενάντια στο νομοσχέδιο της φοροεξόντωσης

Η Τετάρτη 22 Νοέμβρη είναι μέρα ξεσηκωμού ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο της φοροεξόντωσης για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Θα γίνουν κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε πόλεις όλης της χώρας.

Με αποφάσεις δεκάδων φορέων οι επαγγελματίες «κατεβάζουν ρολά», κλείνουν καταστήματα, μικρές βιοτεχνίες και γραφεία για να βρεθούν μαζικά στους δρόμους.

Το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού για την Αττική έχει οριστεί στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Σωματεία και Ενώσεις μικρών ΕΒΕ, φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.

«Δεν θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματός μας», διαμηνύει η ΟΒΣΑ, τονίζοντας ότι «στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες, αφού έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση μας θεωρεί μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας». Η ΟΒΣΑ προβάλλει τις διεκδικήσεις: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης. Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.

Επίσης, αίτημα προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) για να πραγματοποιηθεί συνάντηση την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 13.30 κατά τη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων. Στο επίκεντρο της συνάντησης η ΟΒΣΑ ζητάει να είναι το νέο φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης και  απαιτεί την απόσυρσή του.

Δυναμώνουν την κοινή δράση οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες

Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τετάρτης στην Αθήνα καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων. Στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων και του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, συμμετέχουν επίσης το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το ΣΕΤΗΠ, το ΣΕΕΝ και οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, Οικονομολόγων και Δικαστικών Επιμελητών. Χτες μάλιστα, η Συντονιστική Επιτροπή πραγματοποίησε μαζική κοινή σύσκεψη, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης. «Τώρα είναι πραγματικά η στιγμή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Να δυναμώσουμε την κοινή δράση με τις αντίστοιχες αγωνιστικές δυνάμεις στους επαγγελματοβιοτέχνες και τους άλλους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες!», ανέφερε εισηγητικά ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, καλώντας σε αγωνιστικό ξεσηκωμό. Και τόνισε ότι η χτεσινή σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο, «με τα δικά μας μπλοκ, τα δικά μας αιτήματα και συνθήματα».

Το ραντεβού για τους δικηγόρους είναι στις 11 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΔΣΑ, ενώ ο Αντ. Αντανασιώτης μετέφερε ξανά την απαίτηση να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στον ΔΣΑ, κάτι που αρνούνται ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του ΔΣ, με τους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς δικηγόρους να συνεχίζουν τη συγκέντρωση υπογραφών, «ήδη έχουμε συγκεντρώσει εκατοντάδες», ενημέρωσε ο ομιλητής, καταλήγοντας: «Δεν θα γίνουμε θεατές της σφαγής μας! Είμαστε οι πολλοί. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε τη δύναμη. Με τον αγώνα μας, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Θα τα καταφέρουμε!».

Απεργία στα ταξί

Σε πανελλαδική απεργία, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, προχωρούν αύριο, Τετάρτη, τα ταξί συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνη 17).

Στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη, σε μαζική προσυγκέντρωση αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα γίνει συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 μ., ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, καλούν η «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» στην Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ).

Στην Πάτρα, συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου. Τη συμμετοχή της και τη στήριξή της στην κινητοποίηση ανακοίνωσε και η Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Στήριξη της κινητοποίησης της Τετάρτης και από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Επίσης ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ). Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί «Ο Άγιος Χριστόφορος» έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και πορεία μέχρι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να παραδοθεί ψήφισμα πριν την συγκέντρωση.

Στη Λάρισα, στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία. Στην Καρδίτσα, στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Στον Βόλο, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Στα Τρίκαλα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στην Άρτα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κιλκίς. Στην Πρέβεζα, στις 10 π.μ. στη ΔΟΥ. Στην Ηγουμενίτσα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου. Κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Στο Αγρίνιο, στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο Στάικου.

Στην Αμαλιάδα, στις 9.30 π.μ. στην πλ. Αθανασίου.

Στο Αργοστόλι, στις 12 μ. στα δικαστήρια.

Στην Ικαρία, στις 11.30 π.μ. στην εφορία στον Άγιο Κήρυκο.

Στην Καβάλα, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στην Κρήτη: Στα Χανιά, στις 12 μ., έξω από την Εφορία Χανίων. Στο Ηράκλειο, 12 μ., στην πλ. Ελευθερίας.

Στην Κέρκυρα, στις 12 μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Μυτιλήνη, στις 12 μ. στην πλ. Σαπφούς. Συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο.

Στον Πύργο, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.

ΠΗΓΗ: www.902.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: