Την κατάργηση του επιδόματος αναπηρίας για άτομα με αυτισμό στην Ελλάδα καταγγέλει ο Ν. Μαριάς

Την κατάργηση του επιδόματος αναπηρίας για άτομα με αυτισμό στην Ελλάδα κατήγγειλε, με γραπτή ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνει ότι «η προστασία των δικαιωμάτων των ΑμεΑ είναι προτεραιότητα της ΕΕ. Με νομοθετήματα του Δεκεμβρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018, η ελληνική κυβέρνηση με αντιεπιστημονικά κριτήρια μείωσε το ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας του αυτισμού από 67% σε 50%. Δεδομένου ότι για ποσοστά αναπηρίας κάτω του 67% στην Ελλάδα δεν χορηγείται επίδομα αναπηρίας, με τη νέα νομοθεσία και ιδίως τον ν.4512/2018 καταργούνται χιλιάδες επιδόματα ατόμων με αυτισμό που μέχρι τώρα χαρακτηρίζονταν με ποσοστό 67% και άνω. Το επίδομα αναπηρίας των ατόμων με αυτισμό αποτελεί βασικό θεσμό πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας στην Ελλάδα».

Για τους παραπάνω λόγους, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα «προκειμένου να υποχρεωθούν οι ελληνικές Αρχές να παύσουν να παραβιάζουν τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό και να αναγκαστούν να συνεχίσουν τη χορήγηση του επιδόματος αναπηρίας για αυτισμό στους μέχρι πρότινος δικαιούχους».

Ευτυχία Αδηλίνη – ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Την κατάργηση του επιδόματος αναπηρίας για άτομα με αυτισμό στην Ελλάδα καταγγέλει ο Ν. Μαριάς"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up