https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Το ΚΚΕ(μ-λ) σχετικά με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά

Το ΚΚΕ(μ-λ) σχετικά με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά

Από το ΚΚΕ(μ-λ), λάβαμε και παραθέτουμε:
Η απόφαση της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά είναι δήλωση ταξικής υποταγής στο σύστημα!

ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ!

• Μετά από ένα χρόνο (και βάλε) αφάνειας, η ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου έρχεται να μιλήσει για την Εργατική Πρωτομαγιά. Μετά από ένα χρόνο (και βάλε) ολοφάνερης στήριξης κάθε απόφασης της κυβέρνησης σε κάθε ζήτημα, έχοντας αφήσει συνειδητά τους εργαζόμενους έρμαια στον υγειονομικό κίνδυνο, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην κρατική τρομοκρατία, στις συνδικαλιστικές διώξεις, στην εξαθλίωση και τους εκβιασμούς, παίρνει μια απόφαση βαθιά αντεργατική. Έχει μάλιστα το θράσος να κλείνει την ανακοίνωσή της με το «δεν είναι αργία, είναι απεργία», την ώρα που το περιεχόμενο της απόφασής της είναι το ακριβώς αντίθετο. Στην πραγματικότητα, δεν κάνει τίποτε περισσότερο απ’ το να κρυφτεί πίσω απ’ αυτό που προβλέπει ο νόμος που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για μεταφορά της αργίας της 1ης Μάη και πιθανότατα σε άμεση συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, αρνείται να πάρει θέση ακόμη και για το άθλιο αντεργατικό νομοσχέδιο που έρχεται, δίνοντας πολύτιμο χρόνο για να ξεδιπλωθεί η κυβερνητική επίθεση. Δίνει το δικό της «πράσινο φως» για την κατάργηση του 8ώρου, τη νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών και τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής-αποζημίωσης, το νέο χτύπημα της Κυριακάτικης αργίας, την ποινικοποίηση της απεργίας, των εργατικών κινητοποιήσεων και της ταξικής οργάνωσης των εργαζόμενων, και όλα όσα φέρνει η κυβέρνηση. Το κάνει άλλωστε την ίδια μέρα που ο υπ. Εργασίας δηλώνει προκλητικά ότι το νομοσχέδιο που ανατρέπει κατακτήσεις δεκαετιών «προστατεύει τους εργαζόμενους».

• Η ηγεσία της ΓΣΕΕ επιβεβαιώνει το βρόμικο ρόλο της. Νομιμοποιεί κι αποδέχεται τον υποβιβασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, της μέρας αγώνα της εργατικής τάξης παντού στον κόσμο για δεκαετίες, σε μια «επίσημη αργία» που δήθεν ορίζει το κράτος. Συντάσσεται με το αστικό κράτος, την κυβέρνηση (τη σημερινή και τις προηγούμενες) και συνολικά το σύστημα, που μόνιμα και σε κάθε χώρα προσπαθεί να χτυπήσει την Εργατική Πρωτομαγιά και δεν έχει διστάσει να τη ματοκυλίσει με το αίμα των αγωνιστών εργατών κι εργατριών.

Η βιασύνη της ΓΣΕΕ να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση, με διαδικτυακή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποκαλύπτει την αγωνία της να μπλοκάρει όποιες κινηματικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει για το ζήτημα. Αγνοώντας (ή σωστότερα γνωρίζοντας) αποφάσεις που είχαν πάρει άλλα συλλογικά όργανα, ακόμα και με τη σύμφωνη γνώμη των ίδιων παρατάξεων που εκπροσωπούνται και στη ΓΣΕΕ, επέλεξε να λειτουργήσει διασπαστικά για το εργατικό κίνημα, σε μια προσπάθεια υπονόμευσης του ταξικού γιορτασμού.

Η απόφαση για 24ωρη απεργία στις 4 Μάη ουσιαστικά θέλει να κρατήσει τους εργαζόμενους στο περιθώριο, με μια ανακοίνωση, μάλιστα, που δεν προβλέπει απεργιακές συγκεντρώσεις. Η τοποθέτηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ είναι ενάντια σε κάθε εργατική κινητοποίηση, αναμασά την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα και δηλώνει, για μια ακόμα φορά, την υποταγή της στο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Η ίδια είχε προλειάνει το έδαφος με τις «συμβολικές» της κινήσεις την Πρωτομαγιά πέρσι, που ίσως επαναλάβει και φέτος, όχι για να «τιμήσει» (όπως καμώνεται) αλλά για ν’ αμαυρώσει τους αγώνες της εργατικής τάξης.

• Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του ταξικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Να παλέψουν με κάθε τρόπο στα σωματεία τους και σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να παρθούν αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ, σε κόντρα με την υπονομευτική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Τετάρτη 14 Απρίλη 2021

ΚΚΕ(μ-λ)

ΠΗΓΗ: tsak-giorgis.blogspot.com 

Κοινοποίηση άρθρου: