Τρανσγλουταμινάση: Αυτή είναι η… «κόλλα του κρέατος» [ΒΙΝΤΕΟ]

Από Greek Vegans

Τρανσγλουταμινάση, η «κόλλα κρέατος» που παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων.

Καθημερινά αποκαλύπτονται διάφορες «έξυπνες» τεχνικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων για να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους της, συχνά εις βάρος της ποιότητας των τελικών προϊόντων και μια από αυτές είναι η μαγική «κόλλα» κρεάτων γνωστή και ως τρανσγλουταμινάση.

Χάρη σε αυτή την «κόλλα» τα κομμάτια κρέατος που περισσεύουν ενώνονται μεταξύ τους και πωλούνται σαν πολύ ακριβότερα μέρη του ζώου, όπως για παράδειγμα τα μοσχαρίσια φιλέτα.Πρόκειται για ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστή σαν «κόλλα κρέατος» και παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων. Χάρη σε αυτή την «κόλλα» τα κομμάτια κρέατος που περισσεύουν ενώνονται μεταξύ τους και πωλούνται σαν πολύ ακριβότερα μέρη του ζώου, όπως για παράδειγμα τα μοσχαρίσια φιλέτα.

Σύμφωνα με τη New York Daily News, η Αγγλία απαγόρευσε τη χρήση τέτοιων προϊόντων πέρσι καθώς πρόκειται για παραπλάνηση του καταναλωτή ο οποίος θεωρεί πως τρώει ένα ενιαίο κομμάτι κρέατος και όχι πολλά ενωμένα. Ωστόσο η τεχνική παραμένει νόμιμη σε όλη την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Τρανσγλουταμινάση: Αυτή είναι η… «κόλλα του κρέατος» [ΒΙΝΤΕΟ]"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up