https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Τρεις καταδικασμένοι χρυσαυγίτες αυτούνται αποφυλάκισης… Δευτέρα 5 Ιούλη, Πενταμελές Εφετείο Αναστολών

Τρεις καταδικασμένοι χρυσαυγίτες αυτούνται αποφυλάκισης… Δευτέρα 5 Ιούλη, Πενταμελές Εφετείο Αναστολών

Την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Ιούλη, εκδικάζονται οι αιτήσεις αποφυλάκισης τριών γκεσεμιών του νεοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ: Πατέλη, Κομιανού και Πόπορη.

Ο Πατέλης, που έκανε το κουμάντο στην Τοπική της Νίκαιας, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Είναι χαρακτηριστική η φράση του: «Θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ο,τι κινείται σφάζεται».

Αυτά τα είπε σε μάζωξη των νεοναζιστών στα γραφεία τους στη Νίκαια και αποτυπώθηκαν στο βίντεο 0153, που υπάρχει στο παράρτημα 3.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου 350. Το συγκεκριμένο Αναγνωστέο περιέχει πλούσιο υλικό από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Δείτε το βίντεο:

Ο Κομιανός καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Π. Φύσσα. Στην κατάθεσή του στις ανακρίτριες, όταν του θύμισαν ότι ο επίσης χρυσαυγίτης Δήμου (έχει καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη) στην κατάθεσή του δήλωσε ότι το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα ο Κομιανός του είπε «τι διανομή; έπιασαν κάποιους δικούς μας της ασφάλειας στην Αμφιάλη και πάμε για μάχη». Και μόνο αυτή η φράση είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν οργανωμένη και με άνωθεν εντολή.

Η Πόπορη, που ήταν εν ενεργεία αστυνομικός, έδινε σημαντικές πληροφορίες στη ΧΑ και διατηρούσε στο σπίτι της οπλισμό της νεοναζιστικής συμμορίας, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ, σε φυλάκιση 3 χρόνων για απλή οπλοκατοχή και 1 χρόνου για κατοχή κροτίδας. Οι ποινές για την οπλοκατοχή θα παραγραφούν μέσα στο 2021 και θα μείνει η κάθειρξη των 6 χρόνων. Αυτή είναι η δεύτερη αίτηση για αποφυλάκιση που υποβάλλει. Η πρώτη εκδικάστηκε την 1η Φλεβάρη του 2021 και απορρίφθηκε με πλειοψηφία 3-2.

Η Πόπορη κρατούσε στο σπίτι της οπλισμό της ΧΑ, γιατί ο φίρερ Μιχαλολιάλακος ήταν σίγουρος ότι οι διωκτικοί μηχανισμοί δε θα κάνουν έλεγχο στο σπίτι της. Δείτε την έκθεση με το χρυσαυγίτικο οπλοστάσιο που φύλαγε στο σπίτι της και αναρωτηθείτε αν αυτή πρέπει να αποφυλακιστεί μέχρι το εφετείο, όπως ζητάει για δεύτερη φορά: ΕΔΩ

Αυτά δεν ήταν τα μόνα όπλα της ΧΑ που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Θυμίζουμε ότι όπλα βρέθηκαν στα σπίτια του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη, του Λαγού και άλλων στελεχών συμμορίας.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί και πάλι είναι ότι η έρευνα στα γραφεία των Τοπικών της εγκληματικής οργάνωσης έγινε –σκόπιμα– πολλές ώρες μετά από τη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ώστε να δοθεί στους νεοναζιστές ο χρόνος να εξαφανίσουν τον οπλισμό που είχαν στα γραφεία τους. Σε διάλογο που είχε ο Λαγός με τον Δεβελέκο, εμμέσως πλην σαφώς ομολογείται ότι οι χρυσαυγίτες βρίσκονταν στα γραφεία τους. Μάλιστα, ο Λαγός κατηγόρησε τον Μπαρέκα γιατί, παρά τις εντολές του για «καθάρισμα», βρέθηκε γκλομπ στα γραφεία της Τοπικής του Πειραιά.

Από την εκπαίδευση του τάγματος εφόδου στον ποταμό Νέδα στην Ηλεία βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο με μπόλικα πολεμικά όπλα (Αναγνωστέο Εγγραφο 350). Οι χρυσαυγίτες ισχυρίζονταν συνέχεια ότι αυτά δεν ήταν πολεμικά όπλα αλλά air soft. Οταν οι τακτικές ανακρίτριες ρώτησαν τον Πατέλη γιατί δεν έφερε αυτά τα όπλα τύπου air soft για να αποδείξει ότι δεν είναι πολεμικά απάντησε… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε (δείτε στις σελίδες 22 έως 24 της απολογίας του, την οποία παραθέτουμε στο τέλος).

Ο Πατέλης, ως επικεφαλής, παρακολουθεί την ορκωμοσία χρυσαυγιτών, συνοδευόμενος από τον Ρουπακιά:

Ο Πατέλης με δύο πιστόλια.

Ο Πατέλης καμαρώνει τον ταγματοεφοδίτη του με το όπλο.

O Πατέλης παρακολουθεί τον Τσακανίκα να παραδίδει μαθήματα πολεμικών τεχνών στον Ρουπακιά.
Η ανακριτική απολογία του Πατέλη επιβεβαιώνει ότι οι νεοναζιστές κατείχαν μπόλικο πολεμικό εξοπλισμό. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρώην στελέχους και προσωπικού φρουρού του Μιχαλολιάκου, Σ. Δεβελέκου, ότι οι χρυσαυγίτες έχουν την δυνατότητα να εξοπλίσουν 100 μέλη τους. Ο Δεβελέκος έχει προφυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της δικηγόρου Ελευθερίας Τσομπατζόγλου, συνηγόρου πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα.

Θα είναι πολύ προκλητικό, λοιπόν, αν τη Δευτέρα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφασίσει την αποφυλάκιση έστω και ενός από τα τρία γκεσέμια των νεοναζιστών εγκληματιών.

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: