Χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνών από μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ερασιτεχνών σκακιστών Βασίλης Σαράντος (εδώ σε παλαιότερο αγώνα του στην Ικαρία)

Χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνών από μέλη του Σκακιστικό Ομίλου Ικαρίας!
Δύο πρώτες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών κατέκτησαν ο Βασίλης Σαράντος και η 14χρονη κόρη του Αγγελική!
Πρόκειται για κάτι σπάνιο, δύο μέλη μιας οικογένειας να κατακτούν ταυτόχρονα παγκόσμιους τίτλους!
Ο Βασίλης αγωνίστηκε στον πρώτο όμιλο (των ισχυρότερων ερασιτεχνών) και ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Χρυσό μετάλλιο από την 14χρονη Αγγελική Σαράντου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών

Η Αγγελική συμμετείχε στο γκρουπ με τους χαμηλούς βαθμούς αξιολόγησης και τερμάτισε πρώτη με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες (αήττητη με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες).
Στο ίδιο γκρουπ έπαιξε και η μικρότερη αδελφή της, η 10χρονη Ιωάννα, η οποία συγκέντρωσε 3 βαθμούς.
Αγωνιστική παρουσία και από ένα ακόμα μέλος της σκακιστικής οικογένειας, τη μητέρα των κοριτσιών Ποθητή Υμεναίου, η οποία σημείωσε στον δ΄ όμιλο 3,5 βαθμούς σε 9 παρτίδες.
Στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην Κω συμμετείχαν 305 σκακιστές και σκακίστριες (https://amateurchess.com/ και https://www.facebook.com/amateurchesscom/).
Ο Βασίλης, η Ποθητή, η Αγγελική και η Ιωάννα ανήκουν στον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας και αποτελούν βασικά στελέχη της ομάδας μας στους Διασυλλογικούς αγώνες. Συμμετέχουν ανελλιπώς στα Ανοιχτά Διεθνή Πρωταθλήματα Αιγαίου «Ίκαρος», τα οποία οργανώνονται κάθε καλοκαίρι στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου (ο φετινός «Ίκαρος» θα διεξαχθεί από 16 μέχρι 22 Ιουλίου – http://ikariachess.blogspot.gr/).
Είναι μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας σκακιστών και σκακιστριών, που δεν κατάγονται από την Ικαρία, αλλά την αγαπάνε όσο και οι Καριώτες. Στις κουβέντες τους, στα γραπτά τους, στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού, εκφράζεται αυθόρμητα αυτή η αγάπη. Όχι μόνον για το ικαριακό σκάκι. Για ολόκληρο το νησί μας!

Πηγή : Ikaros Chess Tournament

ΠΗΓΗ:https://www.ikariaki.gr 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνών από μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας!"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up