Υπόμνημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις ευρωεκλογές

Υπόμνημα διαμαρτυρίας απέστειλε εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Νϊκος Κρασάκης, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής, προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίση και τον υπουργό Τύπου Νίκο Παππά για τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και τους φραγμούς στη συμμετοχή του συνδυασμού στις εκλογές. Στο υπόμνημα εκφράζεται και απαιτείται η ανάγκη εξασφάλισης στοιχειώδους ισότιμης αντιμετώπισης στις ευρωεκλογές τγς 26ης Μαϊου 2019, στις οποίες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει με συνδυασμό σαράντα δύο (42) Υποψηφίων που έχει κατατεθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς ανακήρυξη.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται ο μόνιμος αποκλεισμός των υποψηφίων και παρατάξεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων μικρότερων αντικαπιταλιστικών παρατάξεων από τα ΜΜΕ. Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από θέσεις αρχών είναι αντίθετη σε πρακτικές όπως είναι «χορηγίες» επιχειρηματιών και κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων αλλά και στα χαράτσια (παράβολα) που εμποδίζουν τον άνεργο, την εργάτρια και τον φτωχό αγρότη να ασχοληθούν με την πολιτική και πρέπει να καταργηθούν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί την άμεση χορήγηση του χαρτιού για το τύπωμα των ψηφοδελτίων. Τονίζει ότι η χορήγηση πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα στα μικρά κόμματα, που δεν θέλουν και δεν παίρνουν επιδότηση από το κράτος και δεν μπορούν να τυπώσουν τα ψηφοδέλτια με δική τους δαπάνη και με δικά τους μέσα.

Επίσης στο υπόμνημα απαιτείται η κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλα τα δελτία ειδήσεων και σε όλες τις εκλογικές εκπομπές των ΜΜΕ (ιδιωτικών και κρατικών), υπενθυμίζοντας πως οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσια περιουσία και όχι τσιφλίκι. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά τηλεοπτική κάλυψη ολόκληρης της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσής της, όπως συμβαίνει και με τα λεγόμενα «μεγάλα» κόμματα. Επισης ζητά τη συμμετοχή εκπροσώπων της στα πάνελ των τηλεοπτικών συζητήσεων, όπου μπορούν να συμμετέχουν «κυκλικά» εκπρόσωποι από όλα τα μικρά κόμματα, καθώς και τρία δεκάλεπτα για στοιχειώδη προβολή των πολιτικών μας θέσεων, σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης. Η επιστολή υπογραμμίζει και την ανάγκη ισότιμης αναφοράς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην έκδοση των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών και όχι «τσουβάλιασμα» με την απαράδεκτη ταμπέλα των «λοιπών κομμάτων».

ΠΗΓΗ:http://prin.gr 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up