https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Πρώτα σε σφάζουν .. και μετά ανακοινώνουν το θάνατό σου – Τόμσεν: «Τελειωμένη υπόθεση η Ελλάδα. Μη επιδιορθώσιμη η οικονομία της»

Πρώτα σε σφάζουν .. και μετά ανακοινώνουν το θάνατό σου – Τόμσεν: «Τελειωμένη υπόθεση η Ελλάδα. Μη επιδιορθώσιμη η οικονομία της»

Έκανε δεκάδες επισκέψεις στη χώρα μας, και σε όλες είχε ύφος ειρωνικό, ανθρώπου που τα ξέρει όλα, και επέβαλλε με σαδισμό τα μέτρα που “σκότωσαν” την οικονομία της Ελλάδας.
Ο ορισμός του “Οικονομικού δολοφόνου” δηλαδή, για όσους θυμούνται ντοκιμαντέρ.
Και τώρα;
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, επιθυμεί με θέρμη να φύγει εντελώς το ΔΝΤ από την Ελλάδα.
Θεωρεί την Ελλάδα «τελειωμένη υπόθεση» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η ελληνική οικονομία θεωρείται «μη επιδιορθώσιμη» (beyond repair).
Το θέμα επίσης θεωρεί ότι είναι και βαθύτατα πολιτικό, καθώς έτσι όπως εξελίσσεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να το «σώσει».
Ο Τόμσεν καλεί επίσης το ΔΝΤ να μην εγκλωβιστεί στις διαθέσεις της ΕΕ. Αν μάλιστα το θέμα του χρέους τραβήξει έως και μετά τις γερμανικές εκλογές, θα έχει ήδη εκτροχιαστεί.
«Μη επιδιορθώσιμη» .. Σοβαρά; και εσείς που συντάξατε τα προγράμματα, κάνατε τις προβλέψεις (που όλες απέτυχαν), αντιμετωπίσατε με υπεροψία και ειρωνεία όσους σας είπαν ότι οι συνταγές θα οδηγήσουν σε μία «μη επιδιορθώσιμη» κατάσταση , δεν έχετε καμία ευθύνη;

Αν υπήρχε αρμόδιο δικαστήριο θα έπρεπε να σας παραπέμψουν και εσας και όλους τους συνεργάτες σας για εγκλήματα που κατέστρεψαν μια χώρα.
Και ελπίζουμε αυτό να γίνει.

Γ.Π.


 

Κοινοποίηση άρθρου: