Δήλωση Συμπαράταξης για τις νέες διώξεις μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

– (Κατατέθηκε με 105 υπογραφές-
Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ
«Ήμουν κι εγώ εκεί, στον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας»

«Εμείς που υπογράφουμε δηλώνουμε ότι, μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας, ήμασταν όλοι παρόντες στις 7/3/2018 έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο, όπως και κάθε εβδομάδα που επιχειρείται η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Συμμετέχουμε όλοι μαζί στις λαϊκές διαμαρτυρίες, στα ειρηνοδικεία παλιότερα και σήμερα στα συμβολαιογραφικά γραφεία για να αποτρέψουμε την διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τις τράπεζες και το κράτος. Στηρίζουμε τις δράσεις του κινήματος για την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος στη στέγη για χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και τις βάναυσες μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλονται την τελευταία δεκαετία.

Οι διώξεις του κινήματος είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα της πολιτικής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών που θεσμοθέτησαν κυβέρνηση και Ε.Ε. με το 3ο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα της 3ης και 4ης αξιολόγησης, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ως λύση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών και ταυτόχρονα ως φόβητρο για το λαό. Αυτοί που σήμερα μιλούν για «ανάπτυξη» και «έξοδο από τα μνημόνια», ενώ συνεχίζουν να εξαθλιώνουν το λαό, να αυξάνουν τις στρατιές των ανέργων και να στερούν τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, να εκποιούν τον δημόσιο πλούτο και τα αγαθά, να συρρικνώνουν τη δημόσια παιδεία και υγεία και την κοινωνική πρόνοια, νομίζουν ότι με τις διώξεις αγωνιστών θα βάλουν τέλος στο κίνημα ανυπακοής και αντίστασης.
Τα σιδερόφρακτα από διμοιρίες των ΜΑΤ συμβολαιογραφικά γραφεία, η ανεξέλεγκτη βία και οι διώξεις στους διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών και γενικά η ένταση του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής αποτελούν νέα δήλωση υποταγής της κυβέρνησης και προθυμίας της να κάνει καθετί για την προάσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.Η αντιστροφή της πραγματικότητας με τη μετατροπή των θυμάτων της αστυνομικής βίας και καταστολής σε θύτες, η στοχοποίηση αγωνιστών του κινήματος με στημένο κατηγορητήριο και η άσκηση συνεχών διώξεων εναντίον τους, δεν δηλώνει πυγμή αλλά τον φόβο του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, τραπεζών,, funds, E.E. και ΔΝΤ. Ξέρουν πολύ καλά ότι οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις και οι εξώσεις είναι ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει τεράστιες κοινωνικές εκρήξεις, αμφισβητώντας συνολικά την πολιτική τους. Αφού στερούν από το λαό τα βασικά κοινωνικά αγαθά, ποινικοποιούν και το βασικό πολιτικό δικαίωμα το δικαίωμα να διεκδικεί και να διαδηλώνει!Ό,τι κι αν κάνουν όμως δε μας φοβίζουν! Θα συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε!
Εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος όσων υπερασπίζονται το δικαίωμα στη στέγη και καλούμε όλο το λαό να συμπαραταχθεί σ’ αυτό τον αγώνα. Δεν μας υποκίνησε κανένας σε οποιαδήποτε πράξη, αλλά μόνο η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας με όλους όσους ρημάζονται από την ανέχεια, την ανεργία και τη φοροληστεία.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!»
liberationpolula

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Δήλωση Συμπαράταξης για τις νέες διώξεις μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up